Ovo je čekao cijeli svijet: Đoković protiv Nadala u Parizu

28.07.2024. 19:32
1
IZVOR: nezavisne.com

Protivnik Novaka Đokovića u drugom kolu olimpijskog turnira u Parizu će biti Rafael Nadal.

Španski teniser je danas u prvoj rundi uz velike probleme savladao Mađara Martona Fučoviča sa 2:1 i tako obezbijedio duel sa svojim najvećim rivalom. Po setovima je bilo 6:1, 4:6, 6:4 za dva i po sata igre.

Iako je bilo upitno hoće li nastupiti u singu (igra u parovima sa Alkarazom), vlasnik 22 gren slem tiule je ipak odlučio da igra. Protiv Mađara je djelovao dobro, bar fizički, nije imao problema sa povredom koju vuče, tako da je pokazao da je spreman (imao zamotanu butinu), ali pravi ispit imaće upravo protiv Srbina. Istina imao je problema u igri, ali to je bilo očekivano.

Prvi set je Nadal dobio sa 6:1, a u drugom je Mađar napravio brejk, imao praktički set u džepu, ali je mu ruka zadrhtala pri vođstvu od 5:3. Rafa je vratio brejk, ali je onda on bio nervozan, Mađar je došao do brejka i seta (6:4).

U odlučujućem setu Rafa je napravio brejk u petom gemu i to se pokazao kao ključni trenutak meča. Do kraja je zadržao servis i ostvario tešku pobjedu.

Dakle, pred nama je meč svih mečeva. Duel dvojice najboljih u istoriji bijelog sporta. Biće to njihov 60. međusobni duel. Najveći svih vremena Novak Đoković (24 gren slem titule) vodi sa 30:29. Posljednji put su igrali upravo na Rolan Garosu prije dvije godine kada je Rafa slavio sa 3:1 u četvrtfinalu.

Ipak, Rafa je u posljednje vrijeme daleko od forme i bez obzira što se igra u njegovom dvorištu (14 titula u Parizu), Novak će biti veliki favorit, iako je Španac daleko uspješniji na šljaci. Španac već ima olimpijsko zlato iz 2008. godine, dok Nole lovi svoje prvo olimpijsko zlato (ima bronzu).

Čast svima u Parizu, ali pred nama definitvno najveći šlager na cjelokupnim Olimpijskim igrama u Parizu.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Kojo 29.07.2024. 10:58
    Ima Nole da prođe kao na Vimldonu, pušiona sto posto.
Povezane vijesti
Uništen Đokovićev mural u Beogradu Uništen Đokovićev mural u Beogradu
Radovi u toku: Najbolji teniser ikada dobija još jedan mural u Srpskoj! Radovi u toku: Najbolji teniser ikada dobija još jedan mural u Srpskoj!
Đoković u trećem kolu Ju-Es opena, Đere predao meč Đoković u trećem kolu Ju-Es opena, Đere predao meč
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 7m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 49m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 17m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 38m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 47m
    0