Ово су разлози због којих је Америка увела санкције Александру Вулину

11.07.2023. 19:05
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Америчка агенција за контролу стране имовине, која дјелује при Министарству финансија САД, увела је санкције Александру Вулину, директору Безбедносно информативне агенције (БИА) Србије због како је наведено, корумпираног дјеловања у сопствену корист и олакшавања руског малигног утицаја у Србији и региону.

- Трезор САД неће оклијевати да циља на актере који злоупотребљавају своје положаје за личну корист, истовремено поткопавајући ефективну и демократску владавину на западном Балкану - рекао је подсекретар Трезора за тероризам и финансијску обавјештајну службу Брајан Нелсон.

У образложењу одлуке је наведено да је Вулин умијешан у транснационални организовани криминал, илегалне операције наркотика и злоупотребу јавне функције.

  • Вашингтон увео санкције Вулину
    11.07.2023. 17:00

    Министарство финансија САД увело је санкције директору Безбедносно-информативне агенције /БИА/ Србије Александру Вулину, јавља РИА Новости. Одлука о увођењу санкција Вулину објављена је...

Свијет
Вашингтон увео санкције Вулину

- Вулин је задржао обострано користан однос са српским трговцем оружјем Слободаном Тешићем који је санкционисан од стране САД, помажући да се Тешићеве илегалне пошиљке оружја слободно крећу преко граница Србије - наведено је у одлуци.

Додају да су Вулинови поступци унаприједили корупцију у институцијама власти у Србији.

- Ова дјела укључују кориштење његовог овлаштења за личну корист, укључујући умијешаност у ланац трговине дрогом. Искористио је своје јавне позиције да подржи Русију, олакшавајући руске злонамјерне активности које деградирају сигурност и стабилност западног Балкана пружајући Русији платформу за даљњи утицај у региону - наведено је.

Пише: Дејан Шајиновић

Коментари 0
Повезане вијести
Српска легализује исплату плате у коверти Српска легализује исплату плате у коверти
Снажан земљотрес погодио Америку Снажан земљотрес погодио Америку
Ово је списак 47 појединаца и фирми из БиХ на америчкој „црној листи“ Ово је списак 47 појединаца и фирми из БиХ на америчкој „црној листи“
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    14h 22m
    9
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    14h 36m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    14h 28m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    16h 53m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    5h 17m
    0