Ово су возила која Србија донира Српској

22.07.2020. 18:22
1
ИЗВОР: nezavisne.com

Предсједник Србије Александар Вучић боравиће сутра у Бањалуци, гдје ће донирати 15 санитетских возила домовима здравља за 15 општина у Српској.

Подсјетимо, Вучић ће у четвртак стићи у посјету Бањалуци.

Како је за "Независне" рекао портпарол СНСД-а Радован Ковачевић, Вучић би у Бањалуци требало да посјети Универзитетски клинички центар Републике Српске.

Након тога предсједник Србије ће имати састанак са руководством Српске у Влади РС.

Састанку би требало да присуствују српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник НС РС Недељко Чубриловић, те предсједавајући Савјета министара БиХ Зоран Тегелтија.

Додик: Вучићева посјета најзначајнија за Српску

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је сутрашња посјета предсједника Србије Бањалуци веома важна за Републику Српску, највећа по обиму и значају због чињенице да Србија у континуитету помаже Републици Српској и цијелој БиХ, преноси Срна.

- Србија помаже свуда гдје год се помоћ затражи, као што је помогла Горажду и неким другим мјестима у Федерацији - истакао је Додик.

Додик је најавио да ће Република Српска добити 15 кола хитне помоћи коју Влада Србије донира домовима здравља у Републици Српској.

- То је за нас у Републици Српској веома важно у овом тренутку ковида и пандемије. Разговарамо и о реализацији до сада пружене помоћи Србије за изградњу објеката широм Републике Српске - рекао је Додик новинарима у Сарајеву.

Он је најавио да ће се разговарати и о политичким и економским питањима.

- Вучић је предсједник Србије, а Србија је наша матична земља - констатовао је Додик и додао да се изузетно радује Вучићевој посјети.

На новинарско питање да ли Предсједништво БиХ планира званично да позове Вучића, Додик је истакао да је Предсједништво то учинило и да су се око тога ствари искомпликовале.

- Сматрам да би сада било дегутантно да се то учини након понашања министра иностраних послова која повлачи амбасадора без икаквог усаглашавања у Предсједништву. Након квалификација о Србији које су изречене, сада очекивати да овдје дође предсједник Србије, сматрам да није добро и не бих подржао нешто тако - рекао је Додик. 

  • Слика
  • Слика
  • Слика

 

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Miodrag 22.07.2020. 20:16
    Ne poklanja ovo vucic(namjerno malim slovom), ovo je kupljeno od para gradjana Srbije.
Повезане вијести
Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону
Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
Пикси потписао нови уговор, остаје селектор Србије Пикси потписао нови уговор, остаје селектор Србије
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    23h 49m
    1
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    21h 48m
    1
  • Партизан мијења име!
    14h 30m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    19h 3m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    16h 37m
    2