Озрен Пердув предсједник “Покрета правда”

08.12.2019. 16:12
0
ИЗВОР: БН

Неформална група грађана окупљена под именом „Правда за Давида“ од сада ће дјеловати као политичка организација „Покрет правде“. За предсједника организације изабран је Озрен Пердув.

Пердув је поручио да ће ова организација кроз своје политичко функционисање радити оно што им није дозвољено као обичним грађанима, а то је борба за истину и правду због нерасвијетљеног убиства Давида Драгичевића.

  У Статуту смо навели неколико кључних ствари: прије свега владавина права. То значи да закон буде исти за све. Друго, парламентарна демократија што значи да имамо три независна стуба власти. Данас није тако, сва три стуба су под контролом неколико људи. Треће је да се успостави принцип одговорности у овој земљи, да свако одговара за своја дјела и недјела. Постоји још неколико сфера, тичу се здравства, школства, младих, спорта – рекао је предсједник странке Пердув.

Посебно је нагласио разлоге оснивања политичке организације Покрет правде:

 Читава ова прича почиње због тога што су све методе борбе да се дође до правде за Давида исцрпљени. Ми сматрамо да је ово једини преостали начин борбе, а то је политички. Дошло је вријеме да ми њих избацимо из фотеља, а то се може једино урадити на политички начин. Оно што ће бити водиља читавог овог покрета је да је општи интерес изнад свега. Опште добро – то мора да буде водиља овог покрета.

Новој политичкој организацији већ је приступило више стотина грађана, којима се прије почетка саме оснивачке скупштине обратио и Давор Драгичевић путем видео линка. Отац покојног Давида, поручио је да је поносан на све људи који неуморно двије године стоје уз породицу у тешким тренуцима.

На питање да ли ће као политичка организација узети учешће на наредним локалним изборима, из Покрета су одговорили потврдно, бар када је у питању Бањалука. Оно што је неупитно, јесте да неће бити сарадње ни са једним представником власти.

Осим Озрена Пердува, изабрани су и потпредсједници новог политичког покрета. То су Милица Убавић, Предраг Марић и Суад Ахметовић, док ће функцију генералног секретара обављати Александра Нинић-Врањеш.

Коментари 0
Повезане вијести
Уставни суд БиХ: Породици Давида Драгичевића повријеђена људска права Уставни суд БиХ: Породици Давида Драгичевића повријеђена људска права
МУП РС мора да плати "Правди за Давида" 3.000 КМ због дискриминације МУП РС мора да плати "Правди за Давида" 3.000 КМ због дискриминације
Опет тајни планови и планирани хаоси: На мети протест Правда за Давида Опет тајни планови и планирани хаоси: На мети протест Правда за Давида
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    16h 56m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    20h 35m
    7
  • Млади кошаркаш Славије каријеру наставља у Меги
    15h 5m
    0
  • Божовић: Интригантно што тридесет година послије рата неко по Сарајеву поставља тенкове
    23h 59m
    2
  • Жене не могу у затвор у Војковићима
    3h 46m
    0