Пале: Донација књига средњошколским библиотекама у Српској

02.05.2020. 12:10
0
ИЗВОР: Srna

Филозофски факултет Универзитета у Источном Сарајеву покренуо је акцију "Књигом против короне" у оквиру које ће донирати више од 40 комплета књига средњим школама широм Републике Српске, издања овог факултета.

Декан Филозофског факултета Пале Драга Мастиловић рекао је Срни да ће подјела комплета, у којима је око 70 књига, почети у понедјељак, 4. маја.

Он је додао да је ријеч о различитим научним публикацијама у издању Филозофског факултета.

-То су књиге са научних скупова који се традиционално одржавају на факултету 15 година, радови Филозофског факултета објављени у `Часопису` који је излазио 1908. године, монографије, студије и остале књиге наших професора чији је издавач била ова високошколска установа- навео је Мастиловић.

Слика

Према његовим ријечима, циљ акције је помоћи рад школских библиотека, омогућити лакши приступ научној и стручној литератури наставном особљу и ученицима.

-У времену када се настава одвија путем различитих дигиталних платформи и уз помоћ електронских технологија, сматрамо да ће наше научне публикације помоћи колегама који раде у средњим школама да унаприједе своја знања и побољшају квалитет наставе- додао је Мастиловић.

Он је изразио увјерње да ће сви наставници, али и остали читаоци наћи нешто за себе у тим књигама, с обзиром на то да су у образовном смислу широко заступљени у области филозофских, филолошких, природно-математичких и политиколошких наука.

Мастиловић је напоменуо да ће запослени на факултету својим комби превозом достављати књиге на адресу средњошколских библиотека широм Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
Побједник туцијаде у Палама Филип Илић Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    10h 41m
    0
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    9h 57m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    7h 13m
    4
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    5h 35m
    0
  • Данас Марковдан
    14h 23m
    0