Пале: Набављена нова комбинована машина вриједна 200.000 КМ

30.04.2020. 15:26
7
ИЗВОР: СРНА

Руководство општине Пале посјетило је данас Комунунално предузеће које је добило нову комбиновану машину укупне вриједности 200.000 КМ.

Начелник општине Бошко Југовић рекао је да је овом набавком заокружен циклус од пет машина које су у претходном периоду набављене за потребе Комуналног предузећа.

Он је подсјетио да су раније набављени трактор, два сметљара - мали и велики, сандучар смећар и сада најсавременија комбинована машина коју је општина својим средствима платила 200.000 КМ.

- Машину ћемо искористити на најбољи могући начин. Настојаћемо да овакав правац држимо. Похвалио бих рад Комуналног предузећа и захвалио одборницима Скупштине општине који су усвојили буџет за ову годину у којем су била уврштена средства за нову машину - истакао је Југовић.

Он је додао да је општина, без обзира на проблеме у вези са вирусом корона, успјела да издвоји средства, да исплати почетни дио и да прије првомајских празника буде преузета машина.

Према његовим ријечима, оно што је општина зацртала је и реализовала, а јасан став је био да се максимално помогне паљанском Комуналном предузећу и механизација обнови како би могли да уђу у значајне радове када је ријеч о уређењу ове локалне заједнице.

- Огледало општинске управе и њеног рада је оно што ће да уради комунално. То су опране улице, уређене депоније, нови дрвореди и све оно што град чини љепшим - рекао је Југовић.

Директор Комуналног предузећа Комо Симовић рекао је да се набавком нове машине полако диже оспособљеност предузећа да све више може одговорити захтјевима.

Он је навео да су одрадили прољећно чишћење улица, ручно и машинско, и да је у току кошење траве и асфалтирање улица, додавши да са асфалтирањем имају проблем јер само једна асфалтна база у Сарајеву ради, и то "Комунално рад", али да сљедеће седмице очекује наставак тих активности.

Предсједник Скупштине општине Пале Синиша Ласица рекао је да је од усвајања буџета за ову годину извршна власт испоштовала одлуке локалне Скупштине, истакавши да се води јасна, искрена и одговорна политика.

Ласица је нагласио да паљанско Комунално предузеће јача из године у годину и да је у интересу грађана и свих јесте да Пале изгледају љепше и уредније. 

Коментари 7
  • Generic placeholder image
    Rozalija 01.05.2020. 17:35
    Hoce li mi iko reci zasto se Kovacevic i Blagojevic jos ne oglasavaju na OSM-u, televiziji SDS-a haha
  • Generic placeholder image
    Miloš 01.05.2020. 12:09
    E moj Simovicu,sebi si asvalt stavio do pred vrata i osvetljene a narod na koranu kao da živi u kambodzi,jadno i žalosno
  • Generic placeholder image
    Pale 01.05.2020. 12:07
    Gdje mi je komentar nestao?
  • Generic placeholder image
    Pale 01.05.2020. 12:06
    Fino ste uložili pare,svaka cast,pola naroda gladno,bez posla,a sta je sa uskockom ulicom,za nju nema para,da se osvjetli,tačnije,3 Sijalice trebaju i da se asvaltira,sramota nek vas bude
  • Generic placeholder image
    Rozalija 01.05.2020. 08:44
    Kovacevic i Blagojevic hitno da se oglase povodom ovog pitanja i stopiraju trosenje 200000KM u ovoj krizi. Kad misle da ne moze Dom kulture, ne moze onda ni Komunalno
  • Generic placeholder image
    Stjepan 01.05.2020. 00:39
    Cijena ove mašine je 72,500 eur.
  • Generic placeholder image
    Paljanin 30.04.2020. 20:11
    Sto se sada SDS ne buni, a bunio se za nabavku vozila Kulturnog centra? Normalno im je ovo abnormalno trosenje 200.000KM za "vozilicu" Komunalnog u ovoj situaciji koja je 10 puta vece vrijednosti od vozila Doma kulture? Svasta
Повезане вијести
Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре у Удружењу „Сунце“ Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре ...
Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    10h 26m
    8
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    23h 36m
    0
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    8h 28m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    22h 27m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    7h 21m
    0