Pale: Nabavljena nova kombinovana mašina vrijedna 200.000 KM

30.04.2020. 15:26
7
IZVOR: SRNA

Rukovodstvo opštine Pale posjetilo je danas Komununalno preduzeće koje je dobilo novu kombinovanu mašinu ukupne vrijednosti 200.000 KM.

Načelnik opštine Boško Jugović rekao je da je ovom nabavkom zaokružen ciklus od pet mašina koje su u prethodnom periodu nabavljene za potrebe Komunalnog preduzeća.

On je podsjetio da su ranije nabavljeni traktor, dva smetljara - mali i veliki, sandučar smećar i sada najsavremenija kombinovana mašina koju je opština svojim sredstvima platila 200.000 KM.

- Mašinu ćemo iskoristiti na najbolji mogući način. Nastojaćemo da ovakav pravac držimo. Pohvalio bih rad Komunalnog preduzeća i zahvalio odbornicima Skupštine opštine koji su usvojili budžet za ovu godinu u kojem su bila uvrštena sredstva za novu mašinu - istakao je Jugović.

On je dodao da je opština, bez obzira na probleme u vezi sa virusom korona, uspjela da izdvoji sredstva, da isplati početni dio i da prije prvomajskih praznika bude preuzeta mašina.

Prema njegovim riječima, ono što je opština zacrtala je i realizovala, a jasan stav je bio da se maksimalno pomogne paljanskom Komunalnom preduzeću i mehanizacija obnovi kako bi mogli da uđu u značajne radove kada je riječ o uređenju ove lokalne zajednice.

- Ogledalo opštinske uprave i njenog rada je ono što će da uradi komunalno. To su oprane ulice, uređene deponije, novi drvoredi i sve ono što grad čini ljepšim - rekao je Jugović.

Direktor Komunalnog preduzeća Komo Simović rekao je da se nabavkom nove mašine polako diže osposobljenost preduzeća da sve više može odgovoriti zahtjevima.

On je naveo da su odradili proljećno čišćenje ulica, ručno i mašinsko, i da je u toku košenje trave i asfaltiranje ulica, dodavši da sa asfaltiranjem imaju problem jer samo jedna asfaltna baza u Sarajevu radi, i to "Komunalno rad", ali da sljedeće sedmice očekuje nastavak tih aktivnosti.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Siniša Lasica rekao je da je od usvajanja budžeta za ovu godinu izvršna vlast ispoštovala odluke lokalne Skupštine, istakavši da se vodi jasna, iskrena i odgovorna politika.

Lasica je naglasio da paljansko Komunalno preduzeće jača iz godine u godinu i da je u interesu građana i svih jeste da Pale izgledaju ljepše i urednije. 

Komentari 7
  • Generic placeholder image
    Rozalija 01.05.2020. 17:35
    Hoce li mi iko reci zasto se Kovacevic i Blagojevic jos ne oglasavaju na OSM-u, televiziji SDS-a haha
  • Generic placeholder image
    Miloš 01.05.2020. 12:09
    E moj Simovicu,sebi si asvalt stavio do pred vrata i osvetljene a narod na koranu kao da živi u kambodzi,jadno i žalosno
  • Generic placeholder image
    Pale 01.05.2020. 12:07
    Gdje mi je komentar nestao?
  • Generic placeholder image
    Pale 01.05.2020. 12:06
    Fino ste uložili pare,svaka cast,pola naroda gladno,bez posla,a sta je sa uskockom ulicom,za nju nema para,da se osvjetli,tačnije,3 Sijalice trebaju i da se asvaltira,sramota nek vas bude
  • Generic placeholder image
    Rozalija 01.05.2020. 08:44
    Kovacevic i Blagojevic hitno da se oglase povodom ovog pitanja i stopiraju trosenje 200000KM u ovoj krizi. Kad misle da ne moze Dom kulture, ne moze onda ni Komunalno
  • Generic placeholder image
    Stjepan 01.05.2020. 00:39
    Cijena ove mašine je 72,500 eur.
  • Generic placeholder image
    Paljanin 30.04.2020. 20:11
    Sto se sada SDS ne buni, a bunio se za nabavku vozila Kulturnog centra? Normalno im je ovo abnormalno trosenje 200.000KM za "vozilicu" Komunalnog u ovoj situaciji koja je 10 puta vece vrijednosti od vozila Doma kulture? Svasta
Povezane vijesti
Paljani prvaci Balkana u džiju-džicuu Paljani prvaci Balkana u džiju-džicuu
Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak
Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama
Najčitanije
  • PU Istočno Sarajevo: Uhapšen muškarac zbog osnova sumnje da je mučio i ubio psa
    14h 2m
    6
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    15h 51m
    0
  • Pogledajte kako danas izgleda Crkva Hrista Spasitelja u Istanbulu koja je pretvorena u džamiju (FOTO/VIDEO)
    10h 20m
    16
  • Foča: Vozilo sletjelo u korito Drine, vozač teško povrijeđen
    10h 7m
    0
  • Sokočanin vrijeđao i prijetio maloljetniku, drugo lice ga pokušalo fizički napasti
    13h 29m
    2