Пале: Наступ на „Ритму Европе“ са њемачком евровизијском пјесмом

09.04.2021. 14:51
0
ИЗВОР: СРНА

На фестивалу "Ритам Европе" млади са Пала Јована Глигорић, Андреа Пандуревић, Марија Нинковић и Ника Димић као плесачица извешће пјесму "Глоријус" са којом је Њемачка учествовала на Евровизији, најавио је извршни директор програма фестивала Давид Макевић.

Макевић је рекао на конференцији за новинаре на Палама да је овај фестивал, на којем дјеца из Србије, Црне Горе и Републике Српске пјевају пјесме са Евровизије, прилагођен тренутној епидемиолошкој ситуацији, те да свака локална самоуправа представља једну земљу коју јој организатор одреди.

- Укључили смо ову општину у реализацију нашег ТВ формата `Ритам Европе` и тако су Пале ушле у 15 градова и општина с циљем подстицања младих талената - истакао је Макевић и додао да ће дјеца са Пала пјевати на њемачком језику.

Он је нагласио да је цио пројекат бесплатан за одабрану дјецу и њихове родитеље, чиме се истиче један друштвеноодговорни показатељ, те најавио да ће заједно са учесницима до септембра организовани едукацију за што квалитетније представљање како својих талената, тако и локалне самоуправе.

Југовић је нагласио да се локална заједница ниједног тренутка није двоумила да ли да подржи овакав пројекат, те захвалио организаторима манифестације.

- Сама чињеница да су Пале међу 15 градова који учествују у пројекту довољно говори о сензибилитету локалне заједнице јер ћемо подржати пројекат финансијски и морално. Жао нам је једино због вируса корона јер би број учесника био већи. Надамо се да ће неко од ових наших младих нада остварити своје снове - навео је Југовић, пожељевши много успјеха свим учесницима.

Учесници програма "Ритам Европе" навели су да им је част што ће представљати општину Пале, да ће дати све од себе јер су сјајна екипа и имају велики потенцијал, те да се надају да ће и побиједити.

"Ритам Европе" је такмичење на којем дјеца из Србије, Црне Горе и Републике Српске пјевају пјесме са Евровизије, а које се, између осталог, емитује на Радио-телевизији Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
Милићки средњошколци побједници Међународне изложбе идеја и иновација Милићки средњошколци побједници Међународне изложбе идеја и иновација
Екипа ОШ „Србија“ прва на такмичењу из области саобраћаја и вјештине у вожњи бициклом (ФОТО) Екипа ОШ „Србија“ прва на такмичењу из области саобраћаја и вјештине у вожњи бициклом (ФОТО)
Најчитаније
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    19h 6m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    20h 11m
    4
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    13h 54m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    15h 0m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    10h 8m
    0