Пале: Од понедјељка бесплатан одвоз крупног отпада

18.06.2020. 12:03
0
ИЗВОР: СРНА

Предузеће "Комунално" Пале у сарадњи са локалном заједницом од понедјељка, 22. јуна, уводи нови режим одвоза кабастог отпада ради унапређења комуналних услуга и који би требао да донесе олакшице грађанима, али и елиминише појаву неконтролисаног одлагања крупног отпада поред контејнера, саопштено је из Општинске управе.

У саопштењу се наводи да се забрањује одлагање кабастог отпада поред контејнера на произвољан начин, те да ће се убудуће, сваког понедјељка и петка од 8.00 до 12.00 часова, вршити организовани одвоз ове врсте отпада на градску депонију, уз обавезу имаоца крупног отпада да о таквој потреби правовремено обавијесте службу "Комунално".

- Имаоци кабастог отпада попут старог и руинираног намјештаја, бијеле технике, санитарних уређаја, картонске и дрвене амбалаже или пак већих количина траве, пиљевине и сличног отпада дужни су да се наведеним данима до 8.00 часова јаве у `Комунално` позивом на број телефона 065-695-749 како би служба предузећа преузела отпад на пријављеној адреси и без накнаде - наводи се у саопштењу.

Отпад који настаје у процесу редовних активности у домаћинству попут траве, пепела и лишћа мора бити упакован или увезан у снопове, те као такав, у прописаним данима и интервалу одложен поред контејнера.

У саопштењу наводе да када је ријеч о грађевинском шуту или отпадном материјалу насталом у поступку индустријске и пољопривредне производње и тај отпад ће се одвозити искључиво по позиву и уз промотивне, знатно ниже цијене од прописаних.

Општина Пале и предузеће "Комунално" оваквим начином одвоза крупног отпада максимално излазе у сусрет потребама грађана, омогућавајући им да се потпуно бесплатно ријеше кабастог отпада, који би, према важећим прописима у овој области, били дужни одвозити на градску депонију о сопственом трошку, наводи се у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
Побједник туцијаде у Палама Филип Илић Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
Осмогодишња Ирина са Пала ниже успјехе у каратеу Осмогодишња Ирина са Пала ниже успјехе у каратеу
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    16h 25m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    15h 56m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    12h 12m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    16h 19m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    8h 7m
    2