Пале: Сутра наставак вакцинације особа старијих од 65 година

10.06.2021. 13:35
0
ИЗВОР: СРНА

Дом здравља Пале наставиће сутра вакцинацију лица старијих од 65 година против вируса корона, а припремљено је 350 доза руске вакцине "Спутњик ве", рекао је Срни координатор квалитета ове здравствене установе Небојша Тановић.

Наводећи да ће вакцинација почети у 8.00 часова, Тановић је нагласио да су спремне и 703 дозе вакцине кинеског произвођача "Синофарм" за ревакцинацију.

- Јуче смо вакцинисали 81 лице вакцином америчког произвођача `Фајзер`, од којих је 36 особа старијих од 65 године, те 45 просвјетних радника са подручја општине Пале - истакао је Тановић.

Он је додао да би у паљанском Дому здравља ревакцинација лица вакцинисаних у претходном периоду требало да буде завршена до 20. јуна.

Према његовим ријечима, ова установа до сада је вакцинисала 1.894 суграђанина, од којих је 178 ревакцинисано, не узимајући у обзир оне који су се вакцинисали у Србији.

- Вакцинисани су радници Дом здравља Пале, корисници услуга и запослени у Дому за старија лица `Натура`, као и просвјетни радници са подручја ове локалне заједнице - наводи Тановић.

Вакцинација против вируса корона је добровољна и бесплатна, а приоритетне групе становништва за вакцинацију су здравствени радници, корисници и запослени у старачким домовима, особе старије животне доби и хронични болесници.

Коментари 0
Повезане вијести
Косорић задовољан стартом Романије: Очекивали смо добар почетак Косорић задовољан стартом Романије: Очекивали смо добар почетак
Хуманитарно вече за Милана Маџгаља у петак у Палама Хуманитарно вече за Милана Маџгаља у петак у Палама
Пале: Српска демократска странка и Социјалистичка партија подржале Дејана Којића (ВИДЕО) Пале: Српска демократска странка и Социјалистичка партија подржале Дејана Којића (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Сјећање: Седам година без Милана Микана Кнежевића
    2h 27m
    0
  • Мајдову потврђена суспензија: Џудиста из Источног Сарајева није кажњен само због тога што се прекрстио
    20h 29m
    7
  • Тата у бијелој кочији дочекао маму и бебу испред породилишта
    22h 29m
    3
  • Трик како да укиселите купус
    22h 5m
    0
  • Шта возачи треба да редовно провјеравају?
    21h 15m
    0