Pale: Sutra nastavak vakcinacije osoba starijih od 65 godina

10.06.2021. 13:35
0
IZVOR: SRNA

Dom zdravlja Pale nastaviće sutra vakcinaciju lica starijih od 65 godina protiv virusa korona, a pripremljeno je 350 doza ruske vakcine "Sputnjik ve", rekao je Srni koordinator kvaliteta ove zdravstvene ustanove Nebojša Tanović.

Navodeći da će vakcinacija početi u 8.00 časova, Tanović je naglasio da su spremne i 703 doze vakcine kineskog proizvođača "Sinofarm" za revakcinaciju.

- Juče smo vakcinisali 81 lice vakcinom američkog proizvođača `Fajzer`, od kojih je 36 osoba starijih od 65 godine, te 45 prosvjetnih radnika sa područja opštine Pale - istakao je Tanović.

On je dodao da bi u paljanskom Domu zdravlja revakcinacija lica vakcinisanih u prethodnom periodu trebalo da bude završena do 20. juna.

Prema njegovim riječima, ova ustanova do sada je vakcinisala 1.894 sugrađanina, od kojih je 178 revakcinisano, ne uzimajući u obzir one koji su se vakcinisali u Srbiji.

- Vakcinisani su radnici Dom zdravlja Pale, korisnici usluga i zaposleni u Domu za starija lica `Natura`, kao i prosvjetni radnici sa područja ove lokalne zajednice - navodi Tanović.

Vakcinacija protiv virusa korona je dobrovoljna i besplatna, a prioritetne grupe stanovništva za vakcinaciju su zdravstveni radnici, korisnici i zaposleni u staračkim domovima, osobe starije životne dobi i hronični bolesnici.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak
Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama
Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO) Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO)
Najčitanije
  • Sjećanje: Sedam godina bez Milana Mikana Kneževića
    5h 30m
    0
  • Majdovu potvrđena suspenzija: Džudista iz Istočnog Sarajeva nije kažnjen samo zbog toga što se prekrstio
    23h 32m
    8
  • Obilježene 142 godine od Uloškog ustanka
    5h 4m
    0
  • Najavljeno poskupljenje goriva na benzinskim pumpama u BiH
    4h 10m
    1
  • Podržimo predstavnice Istočnog Novog Sarajeva na "Ritmu Evrope"
    6h 31m
    0