Пале: Сутра наставак вакцинације старијих од 65 година

16.04.2021. 13:24
0
ИЗВОР: СРНА

Дом здравља Пале наставиће сутра вакцинацију против вируса корона старијих од 65 година са подручја паљанске општине, рекао је координатор квалитета ове здравствене установе Небојша Тановић.

Он је нагласио да ће вакцинација почети од 8.00 часова, те да је припремљено 77 доза вакцина, што ће бити довољно за завршетак првог циклуса имунизације становништва.

Тановић је навео да је 67 вакцина кинеског произвођача "Синовак", док је преосталих 10 компаније "Астра Зенека".

- То нам је довољно за 77 лица старијих од 65 година, који су тренутно приоритетна категорија за вакцинацију. Вакцинација против вируса корона је добровољна и бесплатна, а приоритетне групе становништва су здравствени радници, запослени и корисници старачких домова, особе старије животне доби и хронични болесници - рекао је Тановић.

Он је навео да је на Палама више од 1.000 лица пријављено за вакцинацију, док би ревакцинација требала да буде обављена до 20. јуна.

У претходном периоду на Палама су вакцинисани радници Дома здравља, као и корисници услуга и запослени у Дому за старија лица "Натура", не узимајући у обзир оне који су се вакцинисали у Србији.

Коментари 0
Повезане вијести
Акција добровољног даривања крви у петак на Палама Акција добровољног даривања крви у петак на Палама
Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
Најчитаније
  • Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
    21h 46m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    11h 42m
    0
  • Нерадни дан у Српској
    23h 33m
    0
  • Велики успјех нашег тенисера Николе Голијанина
    19h 13m
    0
  • Дан побједе над фашизмом и Дан Европе
    22h 33m
    0