Пале: У сриједу аудиција за „Ритам Европе“

26.02.2021. 11:15
0
ИЗВОР: СРНА

На Палама ће у сриједу, 3. марта, бити одржана аудиција за учешће на музичком такмичењу "Ритам Европе", намијењеном младима талентованим за пјевање и плес узраста од 14 до 21 године.

Аудиција ће почети у 12.00 часова у Културном центру Пале, саопштено је из општинске управе.

У саопштењу се наводи да се дјеца и омладина могу пријавити слањем поруке на "Инстаграм" налогу/@ritamevrope/.

- Порука треба да садржи име и презиме, годину рођења, град из којег долазе, као и то да ли се пријављују за пјевање или плес. Уколико се ради о плесној групи, могу се пријавити са једног налога тако што ће у поруци навести податке за сваког члана групе. Плесачи са собом, на УСБ преносном уређају, треба да понесу музику уз коју ће играти и плесати - истакнуто је у саопштењу.

Побједник такмичења ће бити изабран комбинацијом гласова стручног жирија, жирија градова и општина учесника телевизијског програма "Ритам Европе" и гледалаца који гласају путем СМС-а.

Ово такмичење осмишљено је као "Евровизија" за младе.

На овој манифестацији градови и општине Републике Српске представљаће неку од европских земаља, а учесници ће пјевати на различитим европским језицима.

Из општинске управе истичу да ће одабрани кандидати имати прилику да свој таленат за пјевање и плес усавршавају током седмомјесечних припрема са тренерима гласа, као и умјетничким директорима сценског перформанса "Ритам Европе", а све пропозиције такмичења налазе се на сајту www.theeurope.eu.

Програм "Ритам Европе" биће емитован уживо на РТРС.

Подршку дјеци и омладини Српске путем овог телевизијског формата дају и амбасадори земаља Европе, ЕУ, Аустралије и Израела.

Коментари 0
Повезане вијести
Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре у Удружењу „Сунце“ Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре ...
Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима
Изложбом икона почеле "Мајске духовне свечаности" у Палама Изложбом икона почеле "Мајске духовне свечаности" у Палама
Најчитаније
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    22h 14m
    1
  • Партизан мијења име!
    14h 56m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    19h 29m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    17h 3m
    2
  • Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
    22h 48m
    3