Паљани без градског гријања до даљњег

12.03.2022. 12:13
15
ИЗВОР: Катера

Комунално предузеће "Градске топлане" а.д. Пале саопштило је данас грађанима Пала да је због техничких проблема из претходног периода дошло до "паралисања" система, те је грејна сезона доведена у питање.

Из "Градских топлана" кажу да ово предузеће улаже надљудске напоре да, првенствено, систем одржи у функционалном стању, те да у што краћем периоду обезбиједи резервне дијелове, чијом набавком би се приступило ремонту спорног измјењивача топлоте.

- Сходно наведеном, у наредним данима нећемо бити у могућности да уредно вршимо испоруку топлотне енергије, због чега вам се овим путем извињавамо, те молимо за разумијевање. Предметни проблем дефинитивно није резултат људског фактора, већ објективних околности и услова у којима Предузеће функционише - навели су из "Градских топлана".

Додају да ће испорука топлотне енергије за комплекс факултета Универзитета у Источном Сарајеву бити настављена несметано.

Такође, кажу да ће рачуни грађана Палама за градско гријање у наредном периоду бити адекватно умањени, сразмјерно данима у којима су били без гријања.

Коментари 15
  • Generic placeholder image
    Milenko 14.03.2022. 19:18
    Pale - Aca Mirkovića ne poznajem, iskreno nisam ni znao za čovjeka, ali znam iz pouzdanih izvora da je bio dobar prema ljudima koji tamo rade, da je bio korektan. E sad, ono što jeste činjenica da je opštinska vlast na čelu sa SDS u ranijem periodu dobro oštetila preduzeće, da su dugovali i sve to stoji, ne spori to niko, ne kažem da ovi u SNSD nisu pokušali nešto popraviti, pa eto primjer oni su ostavili Mirkovića na čelu preduzeća dok je SNSD uveliko bio na vlasti, direktor je bio SDS kadar. Pretpostavljam da će ugasiti firmu, pa osnovati novu, a dobavljači će se vucarati po sudu jedno 10 godina i na kraju dobiti šipak
  • Generic placeholder image
    Milenko 14.03.2022. 19:09
    "Re:Milenko" - Pa ja sam čuo da je momak gurnut "u vatru", nije ga niko prisilio, ali ako ćeš da budeš član ili da ostvaruješ korist od stranke, a vjerovatno je i prethodni posao dobio preko stranke i osjetili su potrebu da im iskaže zahvalnost i da radi sve što stranka od njega očekuje, onda, logično, ideš za direktora jer nemamo koga drugog i to je to...Pa u javnosti oni direktore postavljaju sa pričom: E ovo je dobar momak, prva liga, iskusan, pametan i sl, on će biti, a u stvarnosti, između 4 zida: Ti ćeš za direktora, nemamo koga drugog jer nam je i sam "glavni baja" (A.S.) polupismen lik, ostale smo udomili po opštini i preduzećima, sad moraš i ti biti i eto...Dečko je dobar, ekonomista, nije on glup, ali da msilim da su mu uvalili vruć krompir...bar tako ovi iz demosa su meni pričali, pa ajd sad ti znaj...
  • Generic placeholder image
    Pale 14.03.2022. 11:49
    Sta je to Aco Mirkovic uradio za Toplanu?
    Nista kao ni ovi prije a i posle njega...
    Sistem star 30 godina minimum... Mora se mijenjati... Jedino tako se moze rjesiti problem...
  • Generic placeholder image
    Mala belegija 14.03.2022. 10:06
    Vratite Acu Mirkovića za direktora. Dok je on bio direktor Toplana grijanje je bilo super extra.
  • Generic placeholder image
    Re: Milenko 14.03.2022. 09:11
    Upravo si jedino ako je Demos ovog direktorčića puškom natjerao da preuzme funkciju.
  • Generic placeholder image
    Goran 14.03.2022. 08:22
    Direktor je sposoban samo da bude kurir i to je vrhunac karijere.
  • Generic placeholder image
    Milenko 13.03.2022. 22:13
    Nije tu ništa direktor kriv, dečka je postavila stranka (Demos), tačnije prije da su ga gurnuli u vatru nevoljno, nego da je objeručke prihvatio da bude direktor posrnulog preduzeća. Ono što je činjenica jeste da su te iste "Toplane" krčmili svi redom, ponajviše SDS, ali i SNSD kasnije, da se ne lažemo. Toplane su 15 godina u krizi i najmanje 10 godina se "izmješta" ta toplana i evo još je nisu pomakli ni metra. Ono što je upitno jeste da li je taj projekat održiv, realan i izvodljiv, da li će od toga biti išta...dio će se nabaviti i problem će se riještii, nego mene zanima da li će ako ne iduće, onda bar za dvije godine narod grijati normalno iz nove toplane ili će ovo ruglo dimiti ovdje i narednih pet godina...A za direktora, ponavljam, momak je prva liga, samo mu nije to trebalo, trebao je ostati tamo gdje je radio i sve super...Pozdrav za Borisa!!
  • Generic placeholder image
    Dodo 13.03.2022. 10:41
    Kako nije problem ljudskog faktora? Preduzeće se samo-osvjestilo pa samo posluje i donosi odluke? Je l' to neki novi A.I. testiramo? Much wow
  • Generic placeholder image
    Krle 13.03.2022. 10:29
    Nema drugog izbora, nego ćebe ogrnuti preko leđa i Bog te veselio. Još ako se ima šta popiti i pojesti milina prava. Brigu baciti na veselje, sve bude i prođe. Od dramaturgije nema ništa, sjetiti se samo ratnih vremena kad je bilo puno teže.
  • Generic placeholder image
    Pale 12.03.2022. 16:49
    Ko je direktor i iz koje stranke?
  • Generic placeholder image
    Tijana 12.03.2022. 15:37
    Da imate šta da nalazite bilo bi I grijanja,sramota
  • Generic placeholder image
    Mare 12.03.2022. 15:15
    Smijenite nesposobnog direktora, stranački podobnog bota, a vratite gospodina koji je znao kako da vodi ovo preduzeće.. pozdrav!
  • Generic placeholder image
    Paljanin 12.03.2022. 14:47
    A istina je da im je nestalo sirovine za ogrev, tek je juce jadan kamion pilote stigao.
  • Generic placeholder image
    Јане 12.03.2022. 13:37
    Сад ће нова топлана, само да је пројектују, дио радова је већ изведен😅
  • Generic placeholder image
    Opa 12.03.2022. 13:03
    Ovo nije tacno,grijanja ima, dolazi iz novoizgradjene toplane, hahaha!
Повезане вијести
Роде су биле први гости у кафићу у Палама Роде су биле први гости у кафићу у Палама
Дејан Којић прогласио побједу у Палама Дејан Којић прогласио побједу у Палама
Дани руских филмова за дјецу "Бајке дјетињства" у Палама Дани руских филмова за дјецу "Бајке дјетињства" у Палама
Најчитаније
  • Мања запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
    12h 42m
    0
  • Како су се завољели Иво Андрић и Милица Бабић – љубав прикривена сновима и хартијом
    2h 47m
    1
  • Донесена наредба о отварању врећа са гласачким листићима и поновно бројање
    23h 5m
    1
  • Роде су биле први гости у кафићу у Палама
    3h 19m
    1
  • Ухапшен због пријетњи ватреним оружјем
    5h 42m
    1