Паљански биатлонци наступили на Свјетском првенству у љетном биатлону

25.08.2024. 14:12
0
ИЗВОР: sportdc.net

Паљански биатлонци наступили су ове седмице на Свјетском првенству у љетном биатлону чији је домаћин била естонска Отепа.

Првог дана вожен је супер спринт 4.5 километра за јуниоре и јуниорке. Борис Станојевић је завршио 13. у својој квалификационој групи од 20 биатлонаца који су наступили, са временом 13:50.9 минута, уз три промашаја на два стајања за гађање. Срђан Лаловић је заузео 15. мјесто у својој квалификационој групи гд‌је је 21 биатлонац завршио наступ, са временом 14:21.5, уз седам промашених мета на два стајања.

Ива Мачар је у конкуренцији д‌јевојака заузела 14. мјесто у својој групи од 17 биатлонки са временом 18:58.4, уз пет промашених мета, док је Сара Скокић у својој групи била 15. од 16 биатлонки са временом 18:35.6, уз седам промашених мета.

Другог дана су на исту дионицу изашли сениори. Код мушкараца, Стефан Лопатић је у својој квалификационој групи заузео посљедње 16. мјесто са временом 16:15.2, уз осам промашених мета на два стајања. Анастасија Војиновић није наступила.

Након супер спринта, на распореду је био спринт, 7.5 километара за мушкарце у обје конкуренције и 6 километара за жене, такођер у обје конкуренције.

Код јуниора, Срђан Лаловић је био боље пласиран на 49. мјесту са временом 23:08.7, уз четири промашене мете, те заостатком од четири и по минуте за побједником. Борис Станојевић је заузео 74. мјесто са временом 24:45.3, уз само двије промашене мете на два стајања.

Ива Мачар је била боље пласирана јуниорка. Завршила је на 51. мјесту са временом 23:37.9, уз три промашене мете, те заостатком од пет и по минута за побједницом Валентином Димитровом из Бугарске. Сара Скокић је била два мјеста слабије пласирана и десет секунди спорија од своје клупске колегинице, уз четири промашаја на два стајања.

Стефан Лопатић је у конкуренцији сениора заузео 71. мјесто са временом 25:43.3, уз пет промашаја, седам и по секунди спорије од побједника Јакуба Ствртечког из Чешке, док је Анастасија Војиновић заузела 66. мјесто са временом 24:33.9, уз четири промашаја, 7.45 минута спорије од побједнице, Чехиње Терезе Воробникове. 

Током викенда су вожене трке потјере и масовни старт, али наши такмичари нису наступили.

Коментари 0
Повезане вијести
Посљедице НАТО бомби са осиромашеним уранијумом се и данас осјећају Посљедице НАТО бомби са осиромашеним уранијумом се и данас осјећају
Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    10h 56m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 38m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 6m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 27m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 36m
    0