Паљењем свијећа одата пошта убијеним Србима

26.09.2023. 18:48
0
ИЗВОР: srna.rs

Становници сјеверног дијела Косовске Митровице, Лепосавића и Звечана вечерас су прислужили свијеће и одали пошту убијеним суграђанима у сукобима у селу Бањска у општини Звечан.

У Косовској Митровици испред споменика кнезу Лазару окупило се више стотина мјештана заједно са руководством Српске листе, које је предводио предсједник Горан Ракић заједно са потпредсједником Игором Симићем.

У Лепосавићу је такође присуствовао велики број грађана који су паљењем свијећа одали пошту суграђанима Бојану Мијаиловићу и Игору Миленковићу убијеним у недјељним сукобима.

Становници Звечана су испред споменика краљу Милутину паљењем свијећа одали почаст убијеном Стефану Недељковићу из Звечана као и двојици убијених Срба из Лепосавића.

У српским срединама на Косову и Метохији проглашена је тродневна жалост због погибије Срба у Бањској.

Коментари 0
Повезане вијести
Васкрси васкрсле српске војске Васкрси васкрсле српске војске
Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву? Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО) Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО)
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    17h 13m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    6h 26m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    5h 57m
    1
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    6h 20m
    0
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    21h 17m
    0