Патријарх Кирил: Насиље није никада било својствено руском духу

04.12.2022. 21:05
1
ИЗВОР: srna.rs

Патријарх московски и цијеле Русије Кирил рекао је да у Русији, за разлику од Запада, није било ужаса колонизације захваљујући православној вјери, јер насиље није својствено руском духу.

Патријарх Кирил је указао да су многи који су освајали Сјеверну и Јужну Америку, Африку и колонизовали ове земље, са собом носили велики број смртних случајева, разарања, насиља и да су ова освајања остала застрашујућа страница у историји локалних народа.

- Ништа томе слично није се догодило у Русији. Можемо се запитати: 'Зашто?' Одговор је веома једноставан - православна вјера, православни људи нису могли да подносе смрт, уништавања, насиље, пожаре и рушења. То, једноставно, није одговарало духу руских људи - рекао је патријарх Кирил у проповиједи у главном руском храму у Успењском сабору у Кремљу.

Руски патријарх је подвукао да је управо православље било спона која је ујединила два народа – Русе и Јакуте, преноси "Спутњик".

- Наравно, у савременом свијету се појављују разни проблеми и изазови и неопходно је да, превазилазећи те изазове, имамо на шта да се ослонимо. Ако говоримо о Јакутији, о Јакутима, о Русима који тамо живе, наравно, да је њихов заједнички напредак условљен међунационалним миром - истакао је патријарх Кирил.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Кирил опрашта грехе 04.12.2022. 23:20
    То je онаj патриjaрх коjи окаjaва грехе за убиства Украjинаца, подржава агресиjу комуниста против братског народа ???
    Користи муслимане и благослови их за рат?
    Амин Боже!
Повезане вијести
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у моменталну смрт Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у мом...
На данашњи дан Јуриј Гагарин полетио у свемир (ВИДЕО) На данашњи дан Јуриј Гагарин полетио у свемир (ВИДЕО)
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    18h 53m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    22h 17m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    17h 46m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    9h 23m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    9h 4m
    0