Патријарх Кирил: Покушавају да збришу Русију са лица земље, то се неће десити

23.10.2022. 21:33
0
ИЗВОР: srna.rs

Патријарх московски и цијеле Русије Кирил рекао је данас да је Русија многима у свијету “трн у оку” и покушавају да је “збришу са лица земље” јер нуди “алтернативни поглед на свијет, Бога и човјека”, другачији од оног који је данас прихваћен на Западу.

- Неки сматрају да је дошло вријеме да се заврши са Русијом, јер је то алтернативни поглед на свијет, на Бога, на човјека, не уклапа се у оквире тог програмираног система који искључује Бога из живота људи - истакао је патријарх Кирил.

Он је рекао да је стога Русија за многе трн у оку “и ово што се данас дешава није само нека врста још једног војног похода и неке напетости”.

- Ствара се утисак да многи желе да збришу православну Русију са лица земљу. Али то се неће десити - рекао је патријарх руски.

Он је додао да се због тога данас у цркви читају посебне молитве за руског предсједника, власт и војску земље, за све оне од којих зависи исход те битке, у коју, како је истакао патријарх Кирил, Руси нису ушли својом вољом, преноси “Спутњик”.

Коментари 0
Повезане вијести
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у моменталну смрт Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у мом...
Најчитаније
  • Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
    21h 52m
    3
  • Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО)
    23h 30m
    0
  • Наоружани нападачи усред дана убили мисицу Еквадора
    19h 38m
    0
  • Још један авио-превозник покренуо летове из БиХ
    16h 45m
    0
  • Оперисан Срђан Ђоковић
    19h 43m
    0