Патријарх Порфирије: Не дају ми да уђем у мој дом

13.05.2024. 18:29
0
ИЗВОР: srna.rs

Његова светост патријарх српски Порфирије поручио је данас да су сва врата овог свијета отворена за њега осим врата његовог дома Пећке петријаршије, која су затворена, јер му не дају да уђе у свој дом.

Реагујући на одлуку Приштине да њему и седморици епископа данас забрани улазак на Косово и Метохијуу, гдје су сутра планирали почетак Светог архијерејског сабора у Пећкој патријаршији, поглавар Српске православне цркве /СПЦ/ је истакао да као патријарх српски, као грађанин и као вјерник зна и поручује да ће та врата, прије или касније, отворити сам Бог.

- Они који су затворили врата дома молитве, чине зло најпре себи, а потом и свим људима, они су затворили врата за свако добро, благослов и срећу. Када патријарху српском овако ускраћују слободу кретања, шта ли се тек дешава са Србима који живе у гетима - навео је патријарх Порфирије на мрежи "Инстаграм".

Он је Србима поручио да издрже, јер ко издржи до краја тај ће се спасити.

- Ако су затворили врата Пећке патријаршије за српског патријарха, сигурно је да не могу затворити нашу љубав и наше добре намере. Сигурно је да је за нас, највише на Косову и Метохији, небо отворено и оно ће отворити сва врата које је зло затворило - нагласио је патријарх.

Коментари 0
Повезане вијести
Четврт вијека без српске војске на Косову и Метохији: Како Срби данас виде јун 1999. године? Четврт вијека без српске војске на Косову и Метохији: Како Срби данас виде јун 1999. године?
Централни дочек дјеце са Косова и Метохије у Братунцу 22. јуна Централни дочек дјеце са Косова и Метохије у Братунцу 22. јуна
Ужас на Косову: Сатанисти оскрнавили православно гробље Ужас на Косову: Сатанисти оскрнавили православно гробље
Најчитаније
 • Стабилизује се снабдијевање струјом, стигло и образложење зашто је дошло до нестанка
  7h 0m
  0
 • Пожар на далеководу на граници Црне Горе и БиХ: Потребни хеликоптери?
  6h 17m
  0
 • Мокро: Приликом претреса куће одузета пушка
  11h 52m
  0
 • Стигло образложење зашто је дошло до нестанка струје
  5h 2m
  0
 • Велики пожар на Илиџи: Гори зграда
  4h 21m
  0