Patrijarh Porfirije: Ne daju mi da uđem u moj dom

13.05.2024. 18:29
0
IZVOR: srna.rs

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije poručio je danas da su sva vrata ovog svijeta otvorena za njega osim vrata njegovog doma Pećke petrijaršije, koja su zatvorena, jer mu ne daju da uđe u svoj dom.

Reagujući na odluku Prištine da njemu i sedmorici episkopa danas zabrani ulazak na Kosovo i Metohijuu, gdje su sutra planirali početak Svetog arhijerejskog sabora u Pećkoj patrijaršiji, poglavar Srpske pravoslavne crkve /SPC/ je istakao da kao patrijarh srpski, kao građanin i kao vjernik zna i poručuje da će ta vrata, prije ili kasnije, otvoriti sam Bog.

- Oni koji su zatvorili vrata doma molitve, čine zlo najpre sebi, a potom i svim ljudima, oni su zatvorili vrata za svako dobro, blagoslov i sreću. Kada patrijarhu srpskom ovako uskraćuju slobodu kretanja, šta li se tek dešava sa Srbima koji žive u getima - naveo je patrijarh Porfirije na mreži "Instagram".

On je Srbima poručio da izdrže, jer ko izdrži do kraja taj će se spasiti.

- Ako su zatvorili vrata Pećke patrijaršije za srpskog patrijarha, sigurno je da ne mogu zatvoriti našu ljubav i naše dobre namere. Sigurno je da je za nas, najviše na Kosovu i Metohiji, nebo otvoreno i ono će otvoriti sva vrata koje je zlo zatvorilo - naglasio je patrijarh.

Komentari 0
Povezane vijesti
Na svaka tri dana po jedan etnički motivisan napad na Srbe Na svaka tri dana po jedan etnički motivisan napad na Srbe
Obilježavanje stradanja u Bratuncu: Danas tuguje cijeli srpski narod Obilježavanje stradanja u Bratuncu: Danas tuguje cijeli srpski narod
Patrijarh Porfirije: Srpski narod se ni milom ni silom neće odreći svoje vjere i sebe Patrijarh Porfirije: Srpski narod se ni milom ni silom neće odreći svoje vjere i sebe
Najčitanije
 • Vladika Joanikije: Sveštenomučenici dabrobosanski pozivaju na praštanje (FOTO)
  7h 33m
  0
 • Poznato kada se igra finale Vimbldona između Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza
  8h 33m
  0
 • U Palama prikupljeno 3.500 KM za liječenje Milijane Grujić
  6h 49m
  0
 • Đoković siguran: Srbin u novom vimbldonskom finalu!
  23h 55m
  9
 • Vrućine utiču na zdravlje - predostrožnost za djecu i stare
  9h 55m
  0