Patrijarh Porfirije: Ne daju mi da uđem u moj dom

13.05.2024. 18:29
0
IZVOR: srna.rs

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije poručio je danas da su sva vrata ovog svijeta otvorena za njega osim vrata njegovog doma Pećke petrijaršije, koja su zatvorena, jer mu ne daju da uđe u svoj dom.

Reagujući na odluku Prištine da njemu i sedmorici episkopa danas zabrani ulazak na Kosovo i Metohijuu, gdje su sutra planirali početak Svetog arhijerejskog sabora u Pećkoj patrijaršiji, poglavar Srpske pravoslavne crkve /SPC/ je istakao da kao patrijarh srpski, kao građanin i kao vjernik zna i poručuje da će ta vrata, prije ili kasnije, otvoriti sam Bog.

- Oni koji su zatvorili vrata doma molitve, čine zlo najpre sebi, a potom i svim ljudima, oni su zatvorili vrata za svako dobro, blagoslov i sreću. Kada patrijarhu srpskom ovako uskraćuju slobodu kretanja, šta li se tek dešava sa Srbima koji žive u getima - naveo je patrijarh Porfirije na mreži "Instagram".

On je Srbima poručio da izdrže, jer ko izdrži do kraja taj će se spasiti.

- Ako su zatvorili vrata Pećke patrijaršije za srpskog patrijarha, sigurno je da ne mogu zatvoriti našu ljubav i naše dobre namere. Sigurno je da je za nas, najviše na Kosovu i Metohiji, nebo otvoreno i ono će otvoriti sva vrata koje je zlo zatvorilo - naglasio je patrijarh.

Komentari 0
Povezane vijesti
Patrijarh Porfirije: Sjaj obnovljene svetinje - zalog unutrašnje obnove Patrijarh Porfirije: Sjaj obnovljene svetinje - zalog unutrašnje obnove
Vučić najavljuje nove mjere za zaštitu Srba na Kosovu i Metohiji Vučić najavljuje nove mjere za zaštitu Srba na Kosovu i Metohiji
Patrijarh Porfirije svečano dočekan u Bosanskom Petrovcu Patrijarh Porfirije svečano dočekan u Bosanskom Petrovcu
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    10h 59m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 41m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 9m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 30m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 39m
    0