Патријарх Порфирије ручао са бескућницима у црквеној кухињи у Београду

24.04.2022. 19:45
0
ИЗВОР: tanjug.rs

Патријарх Порфирије провео је Васкрс на ручку са бескућницима у црквеној народној кухињи у Београду и том приликом пожелио свима да посљедњу ријеч у њиховим животима имају љубав, истина, слобода и правда.

У дворишту црквене кухиње Верског добротворног старатељства патријарха су за столом сачекали корисници, већина без крова над главом.

Патријарх је честитао окупљенима најрадоснији хришћански празник и навео да славимо Васкрс јер смо схватили да тама нема посљедњу ријеч у нашем животу, већ да свијетлост посљедња говори у нама и око нас.

- Честитам вам данашњи празник, празник Васкрсење Христовог. Желим да последњу реч у нашим животима има радост, слобода, правда, љубав, истина, Бог. То што желим вама, желим и свој нашој браћи и сестрама, где год да живе али и читавом свету, свим људима. За све је дошао Исус Христ, распео се и за све васкрсао, нека сте срећни и благословени - Христос васкрсе - поручио је патријарх.

Патријарх је навео да без обзира на то колико човјек посједује, на којој се позицији налази у друштву, све је бесмислено уколико не живи у заједници са Богом.

- Без Христа не одстоји ништа, независно од тога какву позицију човек заузима, независно од тога колико поседује, колико је поштован, ако нема Христа као смисла на којем се зида све оно што човек јесте и има, све постаје бесмислено, јер је крајња перспектива без Господа – ништавило - казао је Порфирије.

Додао је да колико год да смо окружени људима, ако нисмо у заједници са Христом прије или касније ћемо остати потпуно усамљени.

- Ма колико некада да смо посрнули као људи, промашили у животу, ма колико да смо малодушни, слаби, немоћни, за нас и те како има наде, довољно је да се макар потрудимо да се у нама роди жеља за Христом, јер оног тренутка када се роди жеља за њим, тада у нама све васкрсава, све добија смисао и лепоту у нашем животу - навео је патријарх.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута
Нацистичка Њемачка прије 83 године бомбардовала Београд Нацистичка Њемачка прије 83 године бомбардовала Београд
Патријарх Порфирије: Вера нам открива шта је исправан живот Патријарх Порфирије: Вера нам открива шта је исправан живот
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    10h 9m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    22h 9m
    9
  • Рели однио седам живота, погинула и дјевојчица
    23h 43m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    7h 38m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    6h 56m
    0