Патријарх Порфирије: Зло које је снашло Милоша и Стефана да не помути радост Божића

07.01.2023. 10:12
7
ИЗВОР: srna.rs

Његова светост патријарх српски Порфирије поручио је на божићној литургији у Храму Светог Саве у Београду да је мир ултимативна вриједност и да је потребно посебно се молити за мир на Косову и Метохији, као и да зло, које се догодило у Штрпцу - напад на двојицу српских дјечака - не помути радост Божића.

Патријарх Порфирије пожелио је да Бог да снаге рањеним дјечацима, њиховим сродницима и свим Србима на Косову и Метохији.

- Данашњу радост помутила је несрећа, неко је пуцао у двојицу младих људи, Милоша и Стефана из Штрпца. Нека да Бог да зло које их је снашло не помути радост ове ноћи доласка Христовог међу нас. Нека им да снаге, њима и њиховим сродницима, нашој браћи и сестрама на Косову и Метохији, али и свима на Косову и Метохији - мир који је ултимативна вредност - поручио је патријарх Порфирије у бесједи.

На литургији коју је у поноћ у Храму Светог Саве служио патријарх српски Порфирије, саслуживали су епископ хвостански Алексеј и липљански Доситеј, свештенство и ђаконство Архиепископије београдско-карловачке.

Стефан /11/ и Милош Стојановић /21/ рањени су јуче из ватреног оружја док су се враћали из сјече Бадњака у селу Готовуша код Штрпца.

Коментари 7
  • Generic placeholder image
    Leo 09.01.2023. 21:11
    Pale...eto ti ga pa vodi kući...sto uze "bolovanje" pa ne ode barem na Kosovo onom nesrećnom narodu,ako već nije htio doći medju ove naše jade..Jebo te PorTirije u cmar
  • Generic placeholder image
    Pale 09.01.2023. 09:55
    Sramota je za SRPSKI ROD ako mu pripadaju ovakvi kao sto je Leo! Sreca pa ih je jakooooo malo.
  • Generic placeholder image
    Kerovodja 08.01.2023. 20:26
    Sibe Leo
  • Generic placeholder image
    Leo 08.01.2023. 19:46
    Kerovodja....mesto
  • Generic placeholder image
    Керовођа 08.01.2023. 19:14
    Лео, к' нози. Миран Лео!
  • Generic placeholder image
    Leo 08.01.2023. 18:58
    Zavoranj...mnogi mnogo toga ne mogu razumjeti jer su zaslijepljenim onim koji im za podršku njihovih bolesnih ideja,daju koji sendvič u smislu nekog radnog mjesta na koje i ne dolaze,a to je opasno po njihovu budućnost...nešto kao što roditelji svoju djecu uništavaju kupujući im kubike ispod hauba,a onda se sav taj lijepi život završi u kovčegu..e tako nešto ce biti i da srbima i njihovom vjerom..Ovo političara što se održava u narodu upravo crkva gura kao vrijedne,a zauzvrat dobija privilegije..Samo je budali nejasno da je ovog poglavara izabrao Picousti, a ne Duh Sveti...Zamisli da je patrijarh aktivan na instagramu i da gura nosinu u politiku..Eto ga sutra 9.1.u Banjaluku, a nije u Sarajevu gdje se iskuplja političku vrh da se još malo kutci,a prije nego ih svjet skloni..Uglavnom da ne dužim.. nadam se da smo se razumjeli pošto imamo identične poglede na život
  • Generic placeholder image
    Leo 07.01.2023. 11:10
    Zar je osoba od 21 godinu djecak?Ovo je samo potvrda koliko je ovaj besjednicar zaista zabrinut za svoje stado..
Повезане вијести
Ухапшен још један Србин са Космета Ухапшен још један Србин са Космета
Патријарх Порфирије: Вера нам открива шта је исправан живот Патријарх Порфирије: Вера нам открива шта је исправан живот
Патријарх Порфирије: Кроз пост се у нама открива прави човек Патријарх Порфирије: Кроз пост се у нама открива прави човек
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    23h 11m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    20h 46m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    6h 45m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    5h 12m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    7h 4m
    0