Patrijarh Porfirije: Zlo koje je snašlo Miloša i Stefana da ne pomuti radost Božića

07.01.2023. 10:12
7
IZVOR: srna.rs

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije poručio je na božićnoj liturgiji u Hramu Svetog Save u Beogradu da je mir ultimativna vrijednost i da je potrebno posebno se moliti za mir na Kosovu i Metohiji, kao i da zlo, koje se dogodilo u Štrpcu - napad na dvojicu srpskih dječaka - ne pomuti radost Božića.

Patrijarh Porfirije poželio je da Bog da snage ranjenim dječacima, njihovim srodnicima i svim Srbima na Kosovu i Metohiji.

- Današnju radost pomutila je nesreća, neko je pucao u dvojicu mladih ljudi, Miloša i Stefana iz Štrpca. Neka da Bog da zlo koje ih je snašlo ne pomuti radost ove noći dolaska Hristovog među nas. Neka im da snage, njima i njihovim srodnicima, našoj braći i sestrama na Kosovu i Metohiji, ali i svima na Kosovu i Metohiji - mir koji je ultimativna vrednost - poručio je patrijarh Porfirije u besjedi.

Na liturgiji koju je u ponoć u Hramu Svetog Save služio patrijarh srpski Porfirije, sasluživali su episkop hvostanski Aleksej i lipljanski Dositej, sveštenstvo i đakonstvo Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke.

Stefan /11/ i Miloš Stojanović /21/ ranjeni su juče iz vatrenog oružja dok su se vraćali iz sječe Badnjaka u selu Gotovuša kod Štrpca.

Komentari 7
  • Generic placeholder image
    Leo 09.01.2023. 21:11
    Pale...eto ti ga pa vodi kući...sto uze "bolovanje" pa ne ode barem na Kosovo onom nesrećnom narodu,ako već nije htio doći medju ove naše jade..Jebo te PorTirije u cmar
  • Generic placeholder image
    Pale 09.01.2023. 09:55
    Sramota je za SRPSKI ROD ako mu pripadaju ovakvi kao sto je Leo! Sreca pa ih je jakooooo malo.
  • Generic placeholder image
    Kerovodja 08.01.2023. 20:26
    Sibe Leo
  • Generic placeholder image
    Leo 08.01.2023. 19:46
    Kerovodja....mesto
  • Generic placeholder image
    Kerovođa 08.01.2023. 19:14
    Leo, k' nozi. Miran Leo!
  • Generic placeholder image
    Leo 08.01.2023. 18:58
    Zavoranj...mnogi mnogo toga ne mogu razumjeti jer su zaslijepljenim onim koji im za podršku njihovih bolesnih ideja,daju koji sendvič u smislu nekog radnog mjesta na koje i ne dolaze,a to je opasno po njihovu budućnost...nešto kao što roditelji svoju djecu uništavaju kupujući im kubike ispod hauba,a onda se sav taj lijepi život završi u kovčegu..e tako nešto ce biti i da srbima i njihovom vjerom..Ovo političara što se održava u narodu upravo crkva gura kao vrijedne,a zauzvrat dobija privilegije..Samo je budali nejasno da je ovog poglavara izabrao Picousti, a ne Duh Sveti...Zamisli da je patrijarh aktivan na instagramu i da gura nosinu u politiku..Eto ga sutra 9.1.u Banjaluku, a nije u Sarajevu gdje se iskuplja političku vrh da se još malo kutci,a prije nego ih svjet skloni..Uglavnom da ne dužim.. nadam se da smo se razumjeli pošto imamo identične poglede na život
  • Generic placeholder image
    Leo 07.01.2023. 11:10
    Zar je osoba od 21 godinu djecak?Ovo je samo potvrda koliko je ovaj besjednicar zaista zabrinut za svoje stado..
Povezane vijesti
Ponovo priveden Aleksandar Arsenijević Ponovo priveden Aleksandar Arsenijević
Duška Aleksić: "Polomljen mi je nos, suprug ima teške povrede glave i stomaka" Duška Aleksić: "Polomljen mi je nos, suprug ima teške povrede glave i stomaka"
Mučki napad na Aleksiće u Gračanici duboko zabrinuo sve Srbe Mučki napad na Aleksiće u Gračanici duboko zabrinuo sve Srbe
Najčitanije
  • Učenik (13) pretučen u osnovnoj školi: "Sina mi je pesnicama udarao otac njegovog vršnjaka"
    14h 49m
    2
  • U Istočnoj Ilidži prva neradna nedjelja biće 6. oktobra
    22h 25m
    2
  • Detalji nesreće na Zlatiboru: Dječak se utopio na bazenu
    12h 40m
    0
  • Kroz gusle strujao i bol i nadanje cijelog naroda: 257 godina od rođenja Filipa Višnjića
    23h 56m
    0
  • Zemljotres u BiH
    15h 21m
    0