ПДП неће напустити институције у Сарајеву

11.09.2019. 15:13
0

ПДП никада неће напустити институције на нивоу БиХ и препустити их на милост и немилост политикама друга два народа, рекла је потпаролка ове партије Ања Петровић.

Она је рекла да и у случају повлачења нема гаранције да Срби и српски интереси неће бити изиграни, а да ПДП не пристаје на коцкање и авантуризам.

Петровићева је као скандалозну оцијенила изјаву посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђана Мазалице - да српски министри у Савјету министара треба да поднесу оставке, да би их замијенили њихови замјеници који нису Срби, саопштено је из ПДП-а.

- Ми никада нећемо напустити институције у Сарајеву и препустити их на милост и немилост политикама друга два народа. Српски интереси се не бране кукавичким повлачењем, него само јачим присуством у Сарајеву - истакла је Петровићева.

Мазалица је јуче рекао да министри из СДС-а и ПДП-а у Савјету министара треба да поднесу оставке ако желе да допринесу формирању власти на нивоу БиХ јер у том случају странке из Сарајева неће постављати измишљено питање НАТО-а.

- Ако министри из тих странака поднесу оставке, онда их мијењају њихови замјеници који нису Срби. Тада у Савјету министара не постоје Срби и онда се не могу донијети одлуке и тада је блокиран Савјет министара - навео је Мазалица.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Ваздух у Сарајеву и даље веома нездрав
Нови напад на православне богомоље у Сарајеву
Сарајево и јутрос најзагађенији град свијета
Најчитаније
 • Нови закон у РС: Ко има посао и стан мораће направити троје дјеце!
  17.01.2020
  0
 • Двије особе теже повријеђене у пуцњави у Мокром
  17.01.2020
  0
 • Оставио упаљен аутомобил, па остао без њега
  16.01.2020
  0
 • Иду на црту мушкарцима - Ове године три жене пливају за Часни крст у Источној Илиџи
  20h 28m
  0
 • Банкарска службеница ојадила клијенте за 178.000 марака
  16.01.2020
  0