ПДП неће напустити институције у Сарајеву

11.09.2019. 15:13
0

ПДП никада неће напустити институције на нивоу БиХ и препустити их на милост и немилост политикама друга два народа, рекла је потпаролка ове партије Ања Петровић.

Она је рекла да и у случају повлачења нема гаранције да Срби и српски интереси неће бити изиграни, а да ПДП не пристаје на коцкање и авантуризам.

Петровићева је као скандалозну оцијенила изјаву посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђана Мазалице - да српски министри у Савјету министара треба да поднесу оставке, да би их замијенили њихови замјеници који нису Срби, саопштено је из ПДП-а.

- Ми никада нећемо напустити институције у Сарајеву и препустити их на милост и немилост политикама друга два народа. Српски интереси се не бране кукавичким повлачењем, него само јачим присуством у Сарајеву - истакла је Петровићева.

Мазалица је јуче рекао да министри из СДС-а и ПДП-а у Савјету министара треба да поднесу оставке ако желе да допринесу формирању власти на нивоу БиХ јер у том случају странке из Сарајева неће постављати измишљено питање НАТО-а.

- Ако министри из тих странака поднесу оставке, онда их мијењају њихови замјеници који нису Срби. Тада у Савјету министара не постоје Срби и онда се не могу донијети одлуке и тада је блокиран Савјет министара - навео је Мазалица.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Алжирац ножем напао полицијску патролу испред Жељезничке станице
Нема страдалих у пожару у касарни Рајловац
Авиобомбе пронађене у Сарајеву коначно отишле у ваздух
Најчитаније
 • Пронађен кокаин и марихуана код лица у Палама
  16.09.2019
  0
 • Данас смијењена три директора у Шумама Српске
  16.09.2019
  1
 • Док је спавао дјевојка му из аутомобила украла чак 23.000 КМ
  17.09.2019
  0
 • За сада пет кандидата у трци за директора Агенције за истраге и заштиту
  16.09.2019
  0
 • Именовани нови директори у Шумама Српске
  22h 41m
  0