PDP neće napustiti institucije u Sarajevu

11.09.2019. 15:13
0
IZVOR: RTRS

PDP nikada neće napustiti institucije na nivou BiH i prepustiti ih na milost i nemilost politikama druga dva naroda, rekla je potparolka ove partije Anja Petrović.

Ona je rekla da i u slučaju povlačenja nema garancije da Srbi i srpski interesi neće biti izigrani, a da PDP ne pristaje na kockanje i avanturizam.

Petrovićeva je kao skandaloznu ocijenila izjavu poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđana Mazalice - da srpski ministri u Savjetu ministara treba da podnesu ostavke, da bi ih zamijenili njihovi zamjenici koji nisu Srbi, saopšteno je iz PDP-a.

- Mi nikada nećemo napustiti institucije u Sarajevu i prepustiti ih na milost i nemilost politikama druga dva naroda. Srpski interesi se ne brane kukavičkim povlačenjem, nego samo jačim prisustvom u Sarajevu - istakla je Petrovićeva.

Mazalica je juče rekao da ministri iz SDS-a i PDP-a u Savjetu ministara treba da podnesu ostavke ako žele da doprinesu formiranju vlasti na nivou BiH jer u tom slučaju stranke iz Sarajeva neće postavljati izmišljeno pitanje NATO-a.

- Ako ministri iz tih stranaka podnesu ostavke, onda ih mijenjaju njihovi zamjenici koji nisu Srbi. Tada u Savjetu ministara ne postoje Srbi i onda se ne mogu donijeti odluke i tada je blokiran Savjet ministara - naveo je Mazalica.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Obilježavanje 32 godine od zločina nad pripadnicima JNA Obilježavanje 32 godine od zločina nad pripadnicima JNA
Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
Potvrđena optužnica protiv vlasnice čiji su psi izujedali ženu Potvrđena optužnica protiv vlasnice čiji su psi izujedali ženu
Najčitanije
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    6h 1m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    20h 15m
    0
  • Trebinjski genije Vuk Janković riješio matematički problem star 58 godina
    23h 54m
    5
  • Snijeg ponovo zabijelio BiH
    18h 22m
    0
  • Slaviša Mazić kandidat SDS za načelnika Vlasenice
    17h 10m
    0