ПДП се противи увођењу ванредног стања и полицијског часа

25.10.2020. 20:01
6

Партија демократског прогреса се противи затварању или додатном ограничењу рада пословних субјеката у Републици Српској, јер се показало да та радикална мјера не смањује у значајнијој мјери опасност од вируса корона, а да оставља погубне посљедице по економију земље, привредне субјекте и животни стандард већине људи.

ПДП се противи новом евентуалном увођењу ванредног стања, увођењу полицијског часа и свим другим административним мјерама за које нити један стручњак није прецизно доказао да имају утицај на елиминацију вируса корона. 

Од почетка епидемије, власт је кажњавала већину грађана који поштују здравствене и епидемиолошке мјере, а на уштрб оних који те мјере нису поштовали. Због тога позивамо све надлежне институције и контролне органе да појачају контролу оних који не поштују мјере, умјесто што строжијим и драстичнијим мјерама стварају амбијент појачане нервозе и несигурности у друштву, отежавају ионако тешку привредну ситуацију, те стварају додатне препреке за лијечење других болести.

ПДП сматра да у борби против вируса корона треба поштовати мјере одговарајуће физичке дистанце, ограничења броја контаката, смањеног присуства на јавним скуповима, коришћење одговарајуће заштитне опреме и редовне дезинфекције, као и одржавања личне хигијене, што и јесу основне препоруке здравствених институција.  
 
Посебно је забрињавајуће што органи Босне и Херцеговине најављују увођење мјера које ограничавају слободе и права грађана у Републици Српској, лимитирају привредну активност и обесмишљавају политичку и правну аутономију Републике Српске, што у првом реду чини српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, чије ово нису ни надлежности, нити он има било какве везе са здравственом струком. 

Коментари 6
 • Generic placeholder image
  Anonimna 27.10.2020. 04:36
  Slazem se sa, ja,
  Zar mi ne mozemo primjeniti Svedski model nase samo svijesti a ne inate tjerati
 • Generic placeholder image
  Glavni baja 26.10.2020. 12:12
  Pa ispadne pdp pametniji od citavog svijeta.... Da imate pameti nebi se protivili normalnim stvarima.... Zato napravite skup svih clanova pdp u velikoj sali vi ste jaci od korone 😀
 • Generic placeholder image
  Neko iz mase 26.10.2020. 12:03
  Ma pametniji su ovi iz pdp nego doktori, sta znaju doktori... Ovi strucnjaci iz pdp su najpametniji... Ljudi treba samo slusati strucnjake i sto manje biti gdje ouno ljudi...
 • Generic placeholder image
  Glavni baja 26.10.2020. 08:40
  Mozete se. I protiviti koliko hocete ali kad glavni baja u selu tj Dodik naredi tako ima i da bude.... Dzaba samo se ofirate kako necete ovo necete ono a svi igrate kako on svira, tako i treba jer to je pravi vodja svog naroda. SNSD DO POBJEDE
 • Generic placeholder image
  Www 26.10.2020. 08:22
  Slažem se s komentarom, PDP stvarno laički razmišlja,što više ljudi, glasnija muzika, glasnije se govori, isijava veći br virusa u vazduh,logika
 • Generic placeholder image
  Ja 25.10.2020. 20:44
  Kako mislite"ne smanjuje opasnost od virusa Covid 19"?Sto je manji broj kontakata,samim tim je manja mogucnost zaraze.Kamo srece da se svi pridrzavamo propisanih mjera.Na zalost kod nas se sve svodi na politicku kampanju.
Повезане вијести
Полицијски час у Брчком
Црна Гора од недјеље уводи полицијски час
Вуковић: Изградња ускотрачне пруге биће велики корак за развој туризма Пала (ВИДЕО)
Најчитаније
 • Пронађена лица која су оштетила путнички аутомобил у Сокоцу
  26.11.2020
  0
 • Мигрант напао дјевојку у сарајевском насељу Добриња
  25.11.2020
  2
 • Прераст - природни феномен у кориту Паљанске Миљацке
  25.11.2020
  0
 • Физички напао суграђанку, те јој оштетио аутомобил
  26.11.2020
  0
 • Како се у Болници "Србија" боре са пошасти 21. вијека? (ВИДЕО)
  26.11.2020
  0