PDP se protivi uvođenju vanrednog stanja i policijskog časa

25.10.2020. 20:01
6

Partija demokratskog progresa se protivi zatvaranju ili dodatnom ograničenju rada poslovnih subjekata u Republici Srpskoj, jer se pokazalo da ta radikalna mjera ne smanjuje u značajnijoj mjeri opasnost od virusa korona, a da ostavlja pogubne posljedice po ekonomiju zemlje, privredne subjekte i životni standard većine ljudi.

PDP se protivi novom eventualnom uvođenju vanrednog stanja, uvođenju policijskog časa i svim drugim administrativnim mjerama za koje niti jedan stručnjak nije precizno dokazao da imaju uticaj na eliminaciju virusa korona. 

Od početka epidemije, vlast je kažnjavala većinu građana koji poštuju zdravstvene i epidemiološke mjere, a na uštrb onih koji te mjere nisu poštovali. Zbog toga pozivamo sve nadležne institucije i kontrolne organe da pojačaju kontrolu onih koji ne poštuju mjere, umjesto što strožijim i drastičnijim mjerama stvaraju ambijent pojačane nervoze i nesigurnosti u društvu, otežavaju ionako tešku privrednu situaciju, te stvaraju dodatne prepreke za liječenje drugih bolesti.

PDP smatra da u borbi protiv virusa korona treba poštovati mjere odgovarajuće fizičke distance, ograničenja broja kontakata, smanjenog prisustva na javnim skupovima, korišćenje odgovarajuće zaštitne opreme i redovne dezinfekcije, kao i održavanja lične higijene, što i jesu osnovne preporuke zdravstvenih institucija.  
 
Posebno je zabrinjavajuće što organi Bosne i Hercegovine najavljuju uvođenje mjera koje ograničavaju slobode i prava građana u Republici Srpskoj, limitiraju privrednu aktivnost i obesmišljavaju političku i pravnu autonomiju Republike Srpske, što u prvom redu čini srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, čije ovo nisu ni nadležnosti, niti on ima bilo kakve veze sa zdravstvenom strukom. 

Komentari 6
 • Generic placeholder image
  Anonimna 27.10.2020. 04:36
  Slazem se sa, ja,
  Zar mi ne mozemo primjeniti Svedski model nase samo svijesti a ne inate tjerati
 • Generic placeholder image
  Glavni baja 26.10.2020. 12:12
  Pa ispadne pdp pametniji od citavog svijeta.... Da imate pameti nebi se protivili normalnim stvarima.... Zato napravite skup svih clanova pdp u velikoj sali vi ste jaci od korone 😀
 • Generic placeholder image
  Neko iz mase 26.10.2020. 12:03
  Ma pametniji su ovi iz pdp nego doktori, sta znaju doktori... Ovi strucnjaci iz pdp su najpametniji... Ljudi treba samo slusati strucnjake i sto manje biti gdje ouno ljudi...
 • Generic placeholder image
  Glavni baja 26.10.2020. 08:40
  Mozete se. I protiviti koliko hocete ali kad glavni baja u selu tj Dodik naredi tako ima i da bude.... Dzaba samo se ofirate kako necete ovo necete ono a svi igrate kako on svira, tako i treba jer to je pravi vodja svog naroda. SNSD DO POBJEDE
 • Generic placeholder image
  Www 26.10.2020. 08:22
  Slažem se s komentarom, PDP stvarno laički razmišlja,što više ljudi, glasnija muzika, glasnije se govori, isijava veći br virusa u vazduh,logika
 • Generic placeholder image
  Ja 25.10.2020. 20:44
  Kako mislite"ne smanjuje opasnost od virusa Covid 19"?Sto je manji broj kontakata,samim tim je manja mogucnost zaraze.Kamo srece da se svi pridrzavamo propisanih mjera.Na zalost kod nas se sve svodi na politicku kampanju.
Povezane vijesti
Policijski čas u Brčkom
Crna Gora od nedjelje uvodi policijski čas
Vuković: Izgradnja uskotračne pruge biće veliki korak za razvoj turizma Pala (VIDEO)
Najčitanije
 • Pronađena lica koja su oštetila putnički automobil u Sokocu
  26.11.2020
  0
 • Migrant napao djevojku u sarajevskom naselju Dobrinja
  25.11.2020
  2
 • Iz šume možete ponijeti samo kilogram gljiva ili bilja
  20h 45m
  3
 • Fizički napao sugrađanku, te joj oštetio automobil
  26.11.2020
  0
 • Kako se u Bolnici "Srbija" bore sa pošasti 21. vijeka? (VIDEO)
  26.11.2020
  1