Пелерина, краљица зимске моде

03.02.2021. 13:31
0
ИЗВОР: Nezavisne

Током хладнијих дана, осим класичних капута и јакни, у своју гардеробу можете уврстити и пелерину. Комад који је постао омиљен међу домаћим и свјетским дизајнерима уноси елеганцију у сваку модну комбинацију.

Пелерина потиче још из 16. вијека, када је служила као огртач који су користили ходочасници те је покривао рамена и руке, а предњи дио је био нешто краћи од задњег.

Најчешће је била одјевни комад који је био показатељ друштвеног статуса, а израђивана је од чипке и крзна. Поново је постала популарна у 18. вијеку када су је већином носили само мушкарци, да би вијек касније добила ново - краће лице, али је постала и одјевни комад који радо носе и даме. Баршун је био основни материјал који се користио у изради, а пелерину је засигурно највише популаризовао фиктивни лик с почетка 20. вијека, Шерлок Холмс.

У модерно доба налазимо моделе од брушене коже, вуне или крзна, али и кашмира. Кројеви су разни, можете бирати пелерине с капуљачом или пак везане у струку.

Управо због једноставности, али и одличног ефекта који пелерина пружа, можете је комбиновати уз свој стил, без обзира његујете ли спортски изглед, класичну елеганцију или урбанији стилски изражај. Пелерине заиста с лакоћом можете комбиновати уз све, а током зимских дана превладавају топли и дебљи модели. Вуна, кожа, крзно - опције су многобројне. А, ако трагате за безвременским комадом, бирајте црне, сиве и смеђе пелерине, док ће љубитељке моде које воле веселе комбинације бирати моделе с узорком и у боји.

Овај одјевни комад можете носити свуда - како уз дневне, тако и уз вечерње комбинације јер представља савршену допуну сваком аутфиту. Због своје префињености ће бити одличан пратилац глежњерицама или чизмама високих потпетица, а ипак ако се одлучите за лежернији стил, равне чизме, мокасинке и велика дневна торба или федора шешир су диван одабир.

Када носите пелерине, ипак избјегавајте додатне детаље попут шалова јер је пелерина довољно статемент комад за себе и уживајте у поигравању с модом преосталих дана најхладнијег годишњег доба.

Коментари 0
Повезане вијести
Скида трагове фломастера и бојица: Трик за чисте зидове (ВИДЕО) Скида трагове фломастера и бојица: Трик за чисте зидове (ВИДЕО)
Најлакши начин да очистите радијаторе пуне прашине Најлакши начин да очистите радијаторе пуне прашине
Величанствене љубичице и током зиме Величанствене љубичице и током зиме
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    8h 11m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    8h 55m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    13h 0m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    13h 4m
    2
  • На аеродрому откривена врећа са змијама у панталонама путника
    23h 15m
    0