Перовић: Је ли молитва епидемиолошки опаснија од организованог пребијања људи?

26.06.2020. 17:41
0
ИЗВОР: СРНА

Ректор Цетињске богословије Гојко Перовић оцијенио је да је Национално координационо тијело за заразне болести опасна играчка у рукама политичара и да од почетка није имало ни најмањи степен разумијевања за духовне потребе људи.

Осврнувши се на јучерашњу одлуку овог тијела да, због повећања броја активних случајева ковида-19, забрани вјерске скупове на отвореним јавним мјестима, осим на површинама које припадају вјерским објектима, Перовић је поручио да црква неће кршити закон и прописе.

- Нити имамо ванредно стање, нити се поштују Устав и закони - већ се крећемо у магли произвољних процјена оних које очигледно не води струка, већ њихова партијска припадност - навео је Перовић у изјави достављеној медијима.

Он је истакао да љекари у Националном координационом тијелу нису “умјели или нису смјели да демантују директора полиције који је износио неистине о литијама, а похитали су да подрже батинање народа у режији те исте полицијске команде”.

- Ево сад читамо да исти ти људи осуђују своје колеге које су стале уз мирне и молитвене скупове. Је ли молитва епидемиолошки опаснија од организованог пребијања људи у затвореном и на отвореном? Срамота! - рекао је Перовић.

Он је указао да раде ноћни клубови са стотинама људи по подрумима, градилишта и тржни центри, што је много људи са разних страна који се међусобно први пут виде на једном мјесту - и све то може.

- А, скуп људи на отвореном, који се Богу моле, и који се мање-више познају, јер су вјерници који редовно иду у цркву - то не може. Е, то су методе средњовјековне инквизиције, а не стручног и компетентног тијела - рекао је Перовић.

Он је навео да тијело које би требало да координише, стално збуњује селективном примјеном права и одсуством јасног критеријума.

- Ми се молимо против зла и болести и све чинимо да нас они мимоиђу. Дубоко вјерујемо да Бог чује наше молитве. Остајемо сабрани са својим народом око наших светиња. Презиремо политичку злоупотребу бриге за здравље која се види са сваког врха Црне Горе - поручио је Перовић.

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО
Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО) Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО)
Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    13h 56m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    12h 52m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    12h 56m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    9h 49m
    0
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    11h 46m
    0