Пешић: Спремни смо за финале Мундобаскета против Њемачке

09.09.2023. 20:12
1
ИЗВОР: glassrpske.com

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић поручио је да су његови изабраници спремни за сутрашње финале Мундобаскета против репрезентације Њемачке, иако их чека изузетно захтјевна утакмица.

Он је истакао да све зависи од добре одбране Србије и да ту нема никакве дилеме.

- Ми смо екипа која је показала да из одбране можемо да креирамо наш напад, транзицију. Оно што нас, ипак, карактерише је да смо спремни, да имамо тај квалитет предвиђења, знамо да добро читамо ситуације. Да не говорим о кошаркашкој интелигенцији. Али, интелигенција без борбености и залагања – не помаже - рекао је Пешић.

Он каже да је очекивао дуел против Њемачке у финалу и да га то не изненађује.

- Они нису изгубили ниједну утакмицу, имали су перфектно првенство, мене то не изненађује. Познајем тренера, играче, систем, њихов највећи квалитет је континуитет јер играју већ дуго заједно, још од Хенрика Рендла. Правили су фантастичну екипу и нас очекује изузетно захтевна утакмица - рекао је Пешић, преноси "Спутњик".

Он је поручио да има поштовање према Њемачкој, да треба респектовати то што су побиједили екипу САД и да репрезентација Србије треба да се спреми максимално за сутрашњу утакмицу.

- Ово је финале које карактеришу две изузетно јаке екипе које су до финала стигле тимским приступом игри са победничким менталитетом, са вером у своје предности и квалитете. Сигуран сам да ће то бити право финале - поручио је Пешић.

Кошаркашка репрезентација Србије побиједила је јуче Канаду резултатом 95:86 у полуфиналу Мундобаскета на мечу у Манили, а потом је Њемачка била боља од САД.

Финале Мундобаскета између репрезентација Србије и Њемачке је сутра од 14.40 часова.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Joka 09.09.2023. 20:24
    Srecno nasi nasi hrabri momci, neka vas sreca prati zauvijek.Pokazali ste hrabrost I karakter I da mozete bez nazalost samozivog Nikole Jokica stici do finalne utakmice na svjetskom prvenstvu.SRBIJA!!
Повезане вијести
Ово је Пешићевих 15 изабраних Ово је Пешићевих 15 изабраних
Јокић: Стављају ми речи у уста, селектор је први који ће знати Јокић: Стављају ми речи у уста, селектор је први који ће знати
Кошаркаши Србије допутовали у Београд, навијачи их дочекали на аеродрому (ФОТО) Кошаркаши Србије допутовали у Београд, навијачи их дочекали на аеродрому (ФОТО)
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    13h 10m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    15h 29m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    15h 56m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    18h 36m
    1
  • Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
    11h 17m
    0