Pešić: Spremni smo za finale Mundobasketa protiv Njemačke

09.09.2023. 20:12
1
IZVOR: glassrpske.com

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić poručio je da su njegovi izabranici spremni za sutrašnje finale Mundobasketa protiv reprezentacije Njemačke, iako ih čeka izuzetno zahtjevna utakmica.

On je istakao da sve zavisi od dobre odbrane Srbije i da tu nema nikakve dileme.

- Mi smo ekipa koja je pokazala da iz odbrane možemo da kreiramo naš napad, tranziciju. Ono što nas, ipak, karakteriše je da smo spremni, da imamo taj kvalitet predviđenja, znamo da dobro čitamo situacije. Da ne govorim o košarkaškoj inteligenciji. Ali, inteligencija bez borbenosti i zalaganja – ne pomaže - rekao je Pešić.

On kaže da je očekivao duel protiv Njemačke u finalu i da ga to ne iznenađuje.

- Oni nisu izgubili nijednu utakmicu, imali su perfektno prvenstvo, mene to ne iznenađuje. Poznajem trenera, igrače, sistem, njihov najveći kvalitet je kontinuitet jer igraju već dugo zajedno, još od Henrika Rendla. Pravili su fantastičnu ekipu i nas očekuje izuzetno zahtevna utakmica - rekao je Pešić, prenosi "Sputnjik".

On je poručio da ima poštovanje prema Njemačkoj, da treba respektovati to što su pobijedili ekipu SAD i da reprezentacija Srbije treba da se spremi maksimalno za sutrašnju utakmicu.

- Ovo je finale koje karakterišu dve izuzetno jake ekipe koje su do finala stigle timskim pristupom igri sa pobedničkim mentalitetom, sa verom u svoje prednosti i kvalitete. Siguran sam da će to biti pravo finale - poručio je Pešić.

Košarkaška reprezentacija Srbije pobijedila je juče Kanadu rezultatom 95:86 u polufinalu Mundobasketa na meču u Manili, a potom je Njemačka bila bolja od SAD.

Finale Mundobasketa između reprezentacija Srbije i Njemačke je sutra od 14.40 časova.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Joka 09.09.2023. 20:24
    Srecno nasi nasi hrabri momci, neka vas sreca prati zauvijek.Pokazali ste hrabrost I karakter I da mozete bez nazalost samozivog Nikole Jokica stici do finalne utakmice na svjetskom prvenstvu.SRBIJA!!
Povezane vijesti
Ovo je Pešićevih 15 izabranih Ovo je Pešićevih 15 izabranih
Jokić: Stavljaju mi reči u usta, selektor je prvi koji će znati Jokić: Stavljaju mi reči u usta, selektor je prvi koji će znati
Košarkaši Srbije doputovali u Beograd, navijači ih dočekali na aerodromu (FOTO) Košarkaši Srbije doputovali u Beograd, navijači ih dočekali na aerodromu (FOTO)
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    19h 55m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    5h 28m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    20h 5m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    5h 34m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    5h 32m
    0