Петковићев приједлог није добио подршку у НСРС : “Бијели хљеб” остаје

04.03.2020. 13:48
0
ИЗВОР: srpskainfo

Народна скупштина Републике Српске јуче није усвојила два нацрта закона које је предложио потпредсједник НСРС и посланик Уједињене Српске Милан Петковић, чијим би се усвајањем стекли услови за укидања “бијелог хљеба”.

Ријеч је о Нацрту закона о измјени Закона о радним односима у државним органима и Нацрту закона о измјенама Закона о статусу функционера јединица локалне самоуправе.

Иако је Петковић раније образложио да ће се укидањем “бијелог хљеба” направити огромна уштеда, то изгледа није убједило већину посланика да подрже његове нацрте закона. Из највеће владајуће странке- СНСД, која је уједно и коалициони партнер Уједињеној Српској, још прије гласања о ова два нацрта, најавили су да Петковићев приједлог неће подржати.

Подсјетимо, шеф посланичког клуба СНСД Игор Жунић је током скупшштинске расправе рекао да “нема ништа против уштеде, већ да би наведена мјера требала бити системска у пакету и да се обухвати неколико закона којима ће се  регулисати наведена област”.

Петковић синоћ није крио своје разочарење због тога што његови приједлози нису прошли.

– Драги грађани, моји закони о укидању тзв. “бијелог хљеба” нису усвојени у Народној скупштини Републике Српске.
Зашто? Питајте њих. Ја сам своје рекао. Настављамо даље, јер нисмо сви исти – написао је Петковић на друштвеним мрежама, по окончању сједнице НСРС.

Коментари 0
Повезане вијести
Посланици изгласали Нацрт закона којим се криминализује клевета и увреда Посланици изгласали Нацрт закона којим се криминализује клевета и увреда
СДС ускоро предлаже свог потпредсједника Народне скупштине СДС ускоро предлаже свог потпредсједника Народне скупштине
Погледајте ко су посланици у новом сазиву Народне скупштине Републике Српске Погледајте ко су посланици у новом сазиву Народне скупштине Републике Српске
Најчитаније
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    22h 33m
    1
  • Партизан мијења име!
    15h 15m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    19h 48m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    17h 22m
    2
  • Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
    23h 7m
    3