Држављанин БиХ бјежао од аустријске полиције јурећи на фелгама

04.05.2020. 11:44
0
ИЗВОР: radiosarajevo.ba

Оно што се у суботу навече дешавало на цестама у околини аустријског Pinzagua не памти се у овој земљи.

У главној улози био је 36-годишњи држављанин БиХ који је пијан, са 2,44 промила алкохола у крви, у 19.40 сати сјео за управљач свог аутомобила у градићу Ункену.

На излазу из Ункена, возећи у правцу Лофера,  држављанин БиХ је најприје закачио камени зид на цести, али се није зауставио него је наставио даље. Након отприлике 200 метара, аутомобил је изгубио десну предњу гуму, а након још 400 метара и лијеву предњу гуму.

Иако је његов аутомобил остао на предњим “фелгама”, 36-годишњак је наставио своју луду вожњу.

Није га успијевала зауставити чак ни полиција коју су у међувремену алармирали свједоци несреће. Возач је игнорисао знакове заустављања полицијске патроле и наставио бијег у тешко оштећеном аутомобилу.

- Возач је чак притиснуо папучицу гаса и јурио 115 км/ч на фелгама. Након што је прешао скоро осам километара, аутомобил је коначно отказао - рекао је портпарол полиције Ханс Волфгрубер.

Према Волфгруберу, возило се у Лоферу зауставило испред локалне банке у пјешачкој зони. Као шлаг на торти небројених прекршаја, возач није код себе имао возачку дозволу!

Држављанин БиХ сада се суочава с бројним прекршајним и кривичним пријавама за кршење закона. Као разлог за самоубилачку вожњу навео је раскид везе са својом дјевојком. Тешко оштећено возило, које више није у возном стању, одвела је шлеп-служба.

Коментари 0
Повезане вијести
Најављено појачано кретање возила Еуфора у наредне двије седмице Најављено појачано кретање возила Еуфора у наредне двије седмице
Пред министрима важан документ: Посљедња шанса за Изборни закон БиХ Пред министрима важан документ: Посљедња шанса за Изборни закон БиХ
Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ? Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ?
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    16h 23m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    18h 42m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    19h 9m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    21h 49m
    1
  • Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
    14h 30m
    0