Писма читалаца: Отказ након 8 дана боловања и 3 мјесеца без плате

04.02.2024. 12:41
1
ИЗВОР: katera.news

Читатељка В.М. јавила се порталу Катера, желећи да укаже на чињеницу да је добила отказ након осам дана боловања, те да јој, како истиче, послодавац није уплатио три плате и доприносе.

Она је упитала како се раднику на боловању, који не прима редовно плату и нема уплаћене доприносе, може дати отказ под изговором „да чува своје здравље“?

Писмо преносимо у цјелости.

Власник престижне галерије на Башчаршији у Сарајеву дао ми је отказ након осам дана боловања, и од тог боловања ми ништа није исплаћено, као ни  плате за децембар, јануар и фебруар. Ниједну плату нисам примила преко рачуна, дугује ми се преко 3.000 КМ.

Отказ сам добила иако сам на боловању и имам сву потребну медицинску документацију, под изговором да нисам спремна још увијек за рад.

Желим да укажем на неправда, која се, сигурна сам, не дешава само мени. Свако ће се барем једном разбољети, па треба ли да радимо болесни?

Не трпите неправду и не враћајте се тамо гдје вас не цијене, јер постоји за свакога закон, постоји правда. Немојте да шутите. Цијените себе и борите се за своја права.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    ... 05.02.2024. 14:04
    A sto si pristala da radis bez prijave? Mogla bi u ti dobiti prijavu za rad na crno
Повезане вијести
Писма читалаца: Зар постоји линија разграничења када треба помоћи људима у невољи? Писма читалаца: Зар постоји линија разграничења када треба помоћи људима у невољи?
Писма читалаца: Становници насеља Луке ускоро неће моћи прићи својим кућама Писма читалаца: Становници насеља Луке ускоро неће моћи прићи својим кућама
Писма читалаца: Ко је донио одлуку да се гробље у Београдској улици прошири до кућа и дјечијег игралишта? Писма читалаца: Ко је донио одлуку да се гробље у Београдској улици прошири до кућа и дјеч...
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    3h 13m
    7
  • Радник пао са стуба и погинуо
    21h 35m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    22h 50m
    1
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    18h 43m
    0
  • Скупштина Џудо савеза Српске без кворума
    21h 49m
    1