Pisma čitalaca: Otkaz nakon 8 dana bolovanja i 3 mjeseca bez plate

04.02.2024. 12:41
1
IZVOR: katera.news

Čitateljka V.M. javila se portalu Katera, želeći da ukaže na činjenicu da je dobila otkaz nakon osam dana bolovanja, te da joj, kako ističe, poslodavac nije uplatio tri plate i doprinose.

Ona je upitala kako se radniku na bolovanju, koji ne prima redovno platu i nema uplaćene doprinose, može dati otkaz pod izgovorom „da čuva svoje zdravlje“?

Pismo prenosimo u cjelosti.

Vlasnik prestižne galerije na Baščaršiji u Sarajevu dao mi je otkaz nakon osam dana bolovanja, i od tog bolovanja mi ništa nije isplaćeno, kao ni  plate za decembar, januar i februar. Nijednu platu nisam primila preko računa, duguje mi se preko 3.000 KM.

Otkaz sam dobila iako sam na bolovanju i imam svu potrebnu medicinsku dokumentaciju, pod izgovorom da nisam spremna još uvijek za rad.

Želim da ukažem na nepravda, koja se, sigurna sam, ne dešava samo meni. Svako će se barem jednom razboljeti, pa treba li da radimo bolesni?

Ne trpite nepravdu i ne vraćajte se tamo gdje vas ne cijene, jer postoji za svakoga zakon, postoji pravda. Nemojte da šutite. Cijenite sebe i borite se za svoja prava.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    ... 05.02.2024. 14:04
    A sto si pristala da radis bez prijave? Mogla bi u ti dobiti prijavu za rad na crno
Povezane vijesti
Pisma čitalaca: Zar postoji linija razgraničenja kada treba pomoći ljudima u nevolji? Pisma čitalaca: Zar postoji linija razgraničenja kada treba pomoći ljudima u nevolji?
Pisma čitalaca: Stanovnici naselja Luke uskoro neće moći prići svojim kućama Pisma čitalaca: Stanovnici naselja Luke uskoro neće moći prići svojim kućama
Pisma čitalaca: Ko je donio odluku da se groblje u Beogradskoj ulici proširi do kuća i dječijeg igrališta? Pisma čitalaca: Ko je donio odluku da se groblje u Beogradskoj ulici proširi do kuća i dječ...
Najčitanije
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    17h 6m
    0
  • Mladi guslar Lazar čuva tradiciju i narodne običaje
    15h 55m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    18h 32m
    0
  • Drama u Madridu: Nadal izgubio živce, svađao se sa sudijom (VIDEO)
    18h 37m
    0
  • Sara Ćirković šampionka Evrope: Presrećna sam i preponosna
    18h 5m
    0