Писма читалаца: Проблем власника паса у Источном Сарајеву

29.03.2018. 16:30
0
ИЗВОР: Катера

У склопу рубрике “Писмо читалаца” преносимо вам текст наше суграђанке, која је ово писмо послала на адресу наше редакције.

„Као одговор на писмо једне читатељке Вашег портала, а као власник пса осјећам дужност да се обратим. Ставите се на мјесто нас, власника љубимца. Тај љубимац је члан наше породице, као што је и дијете.

Смета пас јер пролази стубиштем, смета јер је на паркингу (и ту се играју дјеца), смета у парку „Гаврило Принцип“, смета у парку изнад Дома здравља (близу школа), смета јер иде Спасовданском, смета јер иде Хиландарском. Смета на ливади преко пута парка, јер ту трче па се родитељи опет боје, јер туда пролазе у парк. Сад ја вас питам, гдје да идем са њим? Ево напишите ми конкретно локацију?!

Свако ко држи пса у стану вакцинише га редовно, сваки мјесец се пси чисте од вањских и унутрашњих паразита. Тако да ако сматрате да ми држимо бјесне псе у стану који нападају све редом на улици, то се већ коси са вашим здравим разумом.

Осуђујем власнике које не чисте за псом, осуђујем оне који не контролишу свог пса. Осуђујем родитеље који страше дјецу и хистерично га вуку даље од пса, јер пас је зла животиња која уједа, напада и једе малу дјецу. Осуђујем родитеље који док чувају дјецу у том истом парку „Гаврило Принцип“ оставе камару опушака иза себе. Осуђујем све који нису научени да смеће иде у канту, па било то кеса од смокија или псећи измет.

За крај да кажем да ово писмо није упућено појединцу, него свима који не воле псе и животиње уопште. И да питам за крај… Пошто дискриминишете мене и мог пса, хоћете да нам забраните боравак на јавној површини, гдје забране за нас нема, је ли то ЕУ о којој бесомучно пишете у коментарима на предходни чланак?”

Коментари 0
Повезане вијести
Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО) Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО)
Милошевић Шошо: Недовољно знања о важности менталног благостања рађа предрасуде и стереотипе Милошевић Шошо: Недовољно знања о важности менталног благостања рађа предрасуде и стереотипе
Филм наше суграђанке најбољи кратки документарац фестивала у Београду Филм наше суграђанке најбољи кратки документарац фестивала у Београду
Најчитаније
  • Заплијењено 250 килограма кокаина
    20h 44m
    0
  • Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО)
    22h 37m
    0
  • Полицајац годинама просјацима узимао новац
    21h 22m
    1
  • Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
    8h 20m
    0
  • Нерадни дан у Српској
    10h 7m
    0