Pisma čitalaca: Problem vlasnika pasa u Istočnom Sarajevu

29.03.2018. 16:30
0
IZVOR: Katera

U sklopu rubrike “Pismo čitalaca” prenosimo vam tekst naše sugrađanke, koja je ovo pismo poslala na adresu naše redakcije.

„Kao odgovor na pismo jedne čitateljke Vašeg portala, a kao vlasnik psa osjećam dužnost da se obratim. Stavite se na mjesto nas, vlasnika ljubimca. Taj ljubimac je član naše porodice, kao što je i dijete.

Smeta pas jer prolazi stubištem, smeta jer je na parkingu (i tu se igraju djeca), smeta u parku „Gavrilo Princip“, smeta u parku iznad Doma zdravlja (blizu škola), smeta jer ide Spasovdanskom, smeta jer ide Hilandarskom. Smeta na livadi preko puta parka, jer tu trče pa se roditelji opet boje, jer tuda prolaze u park. Sad ja vas pitam, gdje da idem sa njim? Evo napišite mi konkretno lokaciju?!

Svako ko drži psa u stanu vakciniše ga redovno, svaki mjesec se psi čiste od vanjskih i unutrašnjih parazita. Tako da ako smatrate da mi držimo bjesne pse u stanu koji napadaju sve redom na ulici, to se već kosi sa vašim zdravim razumom.

Osuđujem vlasnike koje ne čiste za psom, osuđujem one koji ne kontrolišu svog psa. Osuđujem roditelje koji straše djecu i histerično ga vuku dalje od psa, jer pas je zla životinja koja ujeda, napada i jede malu djecu. Osuđujem roditelje koji dok čuvaju djecu u tom istom parku „Gavrilo Princip“ ostave kamaru opušaka iza sebe. Osuđujem sve koji nisu naučeni da smeće ide u kantu, pa bilo to kesa od smokija ili pseći izmet.

Za kraj da kažem da ovo pismo nije upućeno pojedincu, nego svima koji ne vole pse i životinje uopšte. I da pitam za kraj… Pošto diskriminišete mene i mog psa, hoćete da nam zabranite boravak na javnoj površini, gdje zabrane za nas nema, je li to EU o kojoj besomučno pišete u komentarima na predhodni članak?”

Komentari 0
Povezane vijesti
„Tangovi“ dječaci osvojili turnir u Holandiji „Tangovi“ dječaci osvojili turnir u Holandiji
Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    3h 25m
    4
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    3h 30m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    4h 22m
    0
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    16h 52m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    4h 36m
    0