Писмо др Радована Караџића упућено Слободану Милошевићу 1995.године

09.01.2021. 11:35
1
ИЗВОР: opstinasokolac.net

Поводом крсне славе и Дана Републике Српске, преносимо писмо које је ексклузивно објавио портал ,,Соколац-срце Романије” а, које је др Радован Караџић, први предсједник Републике Српске упутио Слободану Милошевићу, тадашњем предсједнику СР Југославије.

Слика

Фотографија је преузета са opstinasokolac.net

Писмо које се почиње присјећањем др Караџића на разговор са Милошевићем у јесен 1991.године упућено је 12.октобра 1995.године.

Слика

Фотографија је преузета са opstinasokolac.net

Иначе, Др Радован Караџић, био је један од вођа студентских протеста у Сарајеву 1968. године. Главни захтјев студенета које је Караџић предводио, била  је демократизација друштва.

Мало је познато да је Караџић као студент волонтирао у Данској, а медицину је специјализирао у САД-у. Добио је посао на државном Универзитетском медицинском центру у Сарајеву одмах након дипломирања. Био је одличан студент.

Као студент био је пјесник (што је и дан данас), лијево оријентисан бунтовник и активан учесник студентских протеста.

Слика

Фотографија је преузета са opstinasokolac.net

У Сарајеву је водио протесте са Милорадом Екмечићем, Рајко Петровим Ногом. Памти се Караџићев говор 1968. на згради Филозофског факултета у Сарајеву.

Био је уредник листа “Поноћник” и писао поезију, те члан Савеза комуниста, из којег је био избачен због текста на тему студентских протеста у Новом Листу. На почетку студирања упознао је будућу супругу, Љиљану Зелен.

Слика

Фотографија је преузета са opstinasokolac.net

Након двије године забављања, Љиљана је остала трудна, па су се 1967. вјенчали, а неколико мјесеци касније добили су и кћерку, Соњу.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Srbin 09.01.2021. 11:46
  Je li moguće da Šarović i Govedarica dođu na mjesto takve veličine?!
Повезане вијести
Караџићево здравствено стање није боље - није урађена основна дијагностика Караџићево здравствено стање није боље - није урађена основна дијагностика
Здравствени немар према Караџићу повезан са најавом резолуције о Сребреници Здравствени немар према Караџићу повезан са најавом резолуције о Сребреници
Механизам има основе да предузме кораке ради премјештаја Kараџића Механизам има основе да предузме кораке ради премјештаја Kараџића
Најчитаније
 • Дјечаку из Источног Сарајева спашена рука брзом реакцијом љекара КЦУС-а
  13h 26m
  10
 • Саслушан свештеник са Пала: Сумња се да је продавао лажне дипломе "по повољној цијени"
  10h 17m
  2
 • Идентификована лица која се доводе у везу са наношењем повреда лицу у Источном Новом Сарајеву
  15h 21m
  1
 • Крађа у дрогерији у Источној Илиџи
  19h 32m
  1
 • У ПУ Источно Сарајево саслушана три лица због продаје и куповине диплома
  14h 8m
  3