Пјанић се извинио Русима - није хтио меч против њих, а сад због милиона дошао у ЦСКА

26.09.2024. 20:13
0
ИЗВОР: rt.rs

Босанскохерцеговачки фудбалер Миралем Пјанић потписао је једногодишњи уговор са ЦСКА из Москве, а медији у Русији посебно су били заинтересовани за његове изјаве из 2022. године.

Пјанић је тада негативно коментарисао одлуку ФС Босне и Херцеговине да игра пријатељску утакмицу против Русије, противећи се томе због актуелног рата у Украјини. Сада се због тих ријечи - извинио.

Искусни везиста је потписао уговор на једну сезону са могућношћу продужења на још годину дана и узео дрес са бројем 15. Пјанић се у септембру 2022. године изјаснио против организовања пријатељске утакмице између репрезентације БиХ и репрезентације Русије због суспензије руских репрезентација и клубова са међународних турнира.

ФС Босне и Херцеговине је потом одложио ту утакмицу која никада и није била одиграна.

- Знам да многи сада расправљају о мојим ријечима од прије двије године, али никада нисам рекао ништа против Русије или руског фудбала. Жао ми је ако је мој говор некога увријједио, спреман сам да се извиним. Наравно, сада није најлакше вријеме за руски фудбал због суспензије и надам се да ће се то ријешити што је брже могуће - рекао је Пјанић на представљању у редовима "армејаца".

- Дошао сам из земље у којој је својевремено био рат, и знам шта је то. И одлично разумијем како политика функционише и како утиче на спорт. Ипак, ја сам фудбалер, и сва моја пажња је усмјерена да добро тренирам, играм и будем користан за ЦСКА - ово је мој посао, који радим више од 20 година, а моји тренери и партнери могу да буду сигурни да ћу учинити све што је у мојој моћи - додао је везиста.

Иначе, овако је Пјанић - који ће у ЦСКА зарађивати 1.000.000 евра по сезони, плус бонусе - говорио 2022. године поводом могућности да БиХ одигра утакмицу против Русије.

- Чуо сам за одлуку савеза. Челници савеза знају мој став. Звали су, питали су ме шта мислим о утакмици. Рекао сам шта мислим, а онда сам се изненадио другачијом одлуком. Није добра одлука! Без ријечи сам. Кад репрезентација почне да игра добро, увијек се нешто квари. Немам ријечи. У савезу знају мој став. Само ћу рећи да ово није добро - говорио је Пјанић.

Сада су се неке ствари, ипак, промијениле.

Коментари 0
Повезане вијести
Почела производња руског електричног аутомобила „е-ларгус“ Почела производња руског електричног аутомобила „е-ларгус“
Руски космонаути поставили рекорд за најдужи боравак на свемирској станици Руски космонаути поставили рекорд за најдужи боравак на свемирској станици
Захарова: Запад и даље одбија да сарађује у истрази експлозија гасовода Захарова: Запад и даље одбија да сарађује у истрази експлозија гасовода
Најчитаније
  • Изгорио аутомобил у Источном Сарајеву (ФОТО)
    12h 45m
    0
  • Сјећање на доктора и планинара Јова Елчића (ФОТО)
    4h 34m
    1
  • Једномјесечни притвор мушкарцу због мучења пса
    12h 58m
    7
  • Кнез Милош - ослободилац и аутократа
    17h 11m
    0
  • Ухапшен мушкарац, заплијењено више од килограм дроге
    15h 6m
    0