Pjanić se izvinio Rusima - nije htio meč protiv njih, a sad zbog miliona došao u CSKA

26.09.2024. 20:13
0
IZVOR: rt.rs

Bosanskohercegovački fudbaler Miralem Pjanić potpisao je jednogodišnji ugovor sa CSKA iz Moskve, a mediji u Rusiji posebno su bili zainteresovani za njegove izjave iz 2022. godine.

Pjanić je tada negativno komentarisao odluku FS Bosne i Hercegovine da igra prijateljsku utakmicu protiv Rusije, protiveći se tome zbog aktuelnog rata u Ukrajini. Sada se zbog tih riječi - izvinio.

Iskusni vezista je potpisao ugovor na jednu sezonu sa mogućnošću produženja na još godinu dana i uzeo dres sa brojem 15. Pjanić se u septembru 2022. godine izjasnio protiv organizovanja prijateljske utakmice između reprezentacije BiH i reprezentacije Rusije zbog suspenzije ruskih reprezentacija i klubova sa međunarodnih turnira.

FS Bosne i Hercegovine je potom odložio tu utakmicu koja nikada i nije bila odigrana.

- Znam da mnogi sada raspravljaju o mojim riječima od prije dvije godine, ali nikada nisam rekao ništa protiv Rusije ili ruskog fudbala. Žao mi je ako je moj govor nekoga uvrijjedio, spreman sam da se izvinim. Naravno, sada nije najlakše vrijeme za ruski fudbal zbog suspenzije i nadam se da će se to riješiti što je brže moguće - rekao je Pjanić na predstavljanju u redovima "armejaca".

- Došao sam iz zemlje u kojoj je svojevremeno bio rat, i znam šta je to. I odlično razumijem kako politika funkcioniše i kako utiče na sport. Ipak, ja sam fudbaler, i sva moja pažnja je usmjerena da dobro treniram, igram i budem koristan za CSKA - ovo je moj posao, koji radim više od 20 godina, a moji treneri i partneri mogu da budu sigurni da ću učiniti sve što je u mojoj moći - dodao je vezista.

Inače, ovako je Pjanić - koji će u CSKA zarađivati 1.000.000 evra po sezoni, plus bonuse - govorio 2022. godine povodom mogućnosti da BiH odigra utakmicu protiv Rusije.

- Čuo sam za odluku saveza. Čelnici saveza znaju moj stav. Zvali su, pitali su me šta mislim o utakmici. Rekao sam šta mislim, a onda sam se iznenadio drugačijom odlukom. Nije dobra odluka! Bez riječi sam. Kad reprezentacija počne da igra dobro, uvijek se nešto kvari. Nemam riječi. U savezu znaju moj stav. Samo ću reći da ovo nije dobro - govorio je Pjanić.

Sada su se neke stvari, ipak, promijenile.

Komentari 0
Povezane vijesti
Počela proizvodnja ruskog električnog automobila „e-largus“ Počela proizvodnja ruskog električnog automobila „e-largus“
Ruski kosmonauti postavili rekord za najduži boravak na svemirskoj stanici Ruski kosmonauti postavili rekord za najduži boravak na svemirskoj stanici
Zaharova: Zapad i dalje odbija da sarađuje u istrazi eksplozija gasovoda Zaharova: Zapad i dalje odbija da sarađuje u istrazi eksplozija gasovoda
Najčitanije
  • Izgorio automobil u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    12h 43m
    0
  • Sjećanje na doktora i planinara Jova Elčića (FOTO)
    4h 32m
    1
  • Jednomjesečni pritvor muškarcu zbog mučenja psa
    12h 56m
    7
  • Knez Miloš - oslobodilac i autokrata
    17h 9m
    0
  • Uhapšen muškarac, zaplijenjeno više od kilogram droge
    15h 4m
    0