Пјесници у пратњи фруле – У Сокоцу одржано ”Видовданско пјесничко вече”

26.06.2019. 21:36
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

У оквиру програма “Видовданске свечаности на Романији”, чији је организатор установа за културу “Перо Косорић”, вечерас је у сали Високе школе за услужни бизнис у Сокоцу одржано “Видовданско пјесничко вече”.

Посјетиоци су вечерас имали прилику да послушају стихове посвећене Видовдану које су говорили пјесници Сарајевско-романијске регије, као и гости из Бањалуке и Београда.

Слика

Такође, приказана је изложба старих честитки из периода Првог свјетског рата коју је представила колекционарка и пјесник, Јасмина Јанковић из Београда.

– Изложбу посјећујем Гаврилу Принципу и младићима из Младе Босне, који су ради слободе претрпили највећи гријех. Изложено је укупно 140 честитки из периода од 1914. до 1918. године, које су путовале читав свијет – рекла је Јанковићева.

Стихови који су обиљежили ово вече дјело су Светлане Ђурђић, која је пјесму “Осам бијелих божура” посветила осморици својих школских пријатеља који су погинули у рату 1992-1995.

– Пјесма се зове “Осам бијелих божура” као симбол на Романију која је заправо једно распето Косово и у њој сам испричала наше дружење, живот, школске дане и све оно што је касније прекинуло ту идилу. Ова пјесма је најискреније хвала за њих осморицу, најмлађи су имали само 19 година док је најстарији имао 22 – истакла је Ђурђићева.

Осим пјесника, публици се представио и млади фрулаш Младен Ћеранић који је пјеснике пратио на фрули.

Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    17h 39m
    0
  • Крађа у Палама
    15h 57m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    12h 24m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    15h 12m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    8h 33m
    0