Планинарку из БиХ погодио гром

28.07.2019. 14:26
0
ИЗВОР: krone.at

Мало је недостајало да се успон на планински врх у аустријском Траунштајну кобно заврши за 29-годишњу алпинисткињу из БиХ, преноси krone.at.

Након што је са својим пријатељем (22) савладала планински врх, током спуштања преко Хернлерштајга десила се незгода. Спуштајући се, жена се ухватила за челично уже које је изненада погодила муња.

Алпинисткиња из БиХ претрпјела је електро шок који је одбацио на земљу. Иако је задобила повреде, заједно са пријатељем наставила је да се спушта. Мало иза поноћи, потпуно исцрпљена, није могла више да настави кретање. Тада је стигла помоћ – 13 планинских спасилаца из Гмундена и један алпски полицајац успјели су се пробити до бх планинара.

Четири сата је трајало преношење повријеђене дјевојке на носилима до котлине да би јутрос око шест сати амбулантним колима била превезена у болницу у Гмундену. Аустријски спасиоци изјавили су да пар из БиХ није био адекватно опремљен за опасну авантуру.

Коментари 0
Повезане вијести
Вукадиновић: На планини сам свој на своме Вукадиновић: На планини сам свој на своме
Билећанка страствени заљубљеник у планинарење и трчање (ФОТО) Билећанка страствени заљубљеник у планинарење и трчање (ФОТО)
Током ноћи забиљежена 8.923 удара грома Током ноћи забиљежена 8.923 удара грома
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    21h 25m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    19h 27m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    18h 20m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    18h 25m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    17h 28m
    1