Пливање за Часни крст на ријеци Каљини

11.01.2022. 10:45
1
ИЗВОР: Срна

Општина Соколац и група ентузијаста, поводом великог хришћанског празника Богојављења, организоваће 19. јануара пливање за Часни крст на ријеци Каљини, најавили су у из ове општине.

Начелник општне Милован Бјелица је рекао Срни да је направљен сплав са којег ће пливачи кренути, организована је спасилачка служба са чамцем, те договорена хитна медицинска помоћ и дежурни љекар који ће прегледати учеснике.

Бјелица је додао да су за пливаче обезбијеђена признања у знак сјећања на учествовање.

Он је подсјетио да су Сокочани до прошле године редовно учествовали у пливању за Часни крст у Вишеграду, а 2021. су се организовали и пливали на ријеци Каљини.

Бјелица је нагласио да су Мирослав Нешковић, Крсто Делић и Александар Боровчанин под покровитељством начелника општине Соколац увелико започели припреме за друго пливање.

Он је навео да ће освештање богојављенске водице обавити игуман Георгије, настојатељ манастира у Озерковићима, јеромонах Владимир настојатељ манастира у Кнежини и свештеници из Црквене општине Соколац.

Освештање богојављенске воде на популарном излетишту Бук заказано је за 13.00 часова.

Након пливања планиран је ручак и окрепљење у Парохијском дому Романијске Лазарице.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Ribolovac 11.01.2022. 17:58
    Respekt za učesnike ali bi zamolio novinare da snime put do ovoga izletišta.Ovim putem se decenijama izvozi oblovina ali je još uvijek ne asfaltiran a koristi ga desetak sela.Sve rupa do rupe a između rupa.
Повезане вијести
Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    10h 48m
    0
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    1h 56m
    1
  • Снијег поново забијелио БиХ
    23h 9m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    4h 39m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    21h 57m
    0