Plivanje za Časni krst na rijeci Kaljini

11.01.2022. 10:45
1
IZVOR: Srna

Opština Sokolac i grupa entuzijasta, povodom velikog hrišćanskog praznika Bogojavljenja, organizovaće 19. januara plivanje za Časni krst na rijeci Kaljini, najavili su u iz ove opštine.

Načelnik opštne Milovan Bjelica je rekao Srni da je napravljen splav sa kojeg će plivači krenuti, organizovana je spasilačka služba sa čamcem, te dogovorena hitna medicinska pomoć i dežurni ljekar koji će pregledati učesnike.

Bjelica je dodao da su za plivače obezbijeđena priznanja u znak sjećanja na učestvovanje.

On je podsjetio da su Sokočani do prošle godine redovno učestvovali u plivanju za Časni krst u Višegradu, a 2021. su se organizovali i plivali na rijeci Kaljini.

Bjelica je naglasio da su Miroslav Nešković, Krsto Delić i Aleksandar Borovčanin pod pokroviteljstvom načelnika opštine Sokolac uveliko započeli pripreme za drugo plivanje.

On je naveo da će osveštanje bogojavljenske vodice obaviti iguman Georgije, nastojatelj manastira u Ozerkovićima, jeromonah Vladimir nastojatelj manastira u Knežini i sveštenici iz Crkvene opštine Sokolac.

Osveštanje bogojavljenske vode na popularnom izletištu Buk zakazano je za 13.00 časova.

Nakon plivanja planiran je ručak i okrepljenje u Parohijskom domu Romanijske Lazarice.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Ribolovac 11.01.2022. 17:58
    Respekt za učesnike ali bi zamolio novinare da snime put do ovoga izletišta.Ovim putem se decenijama izvozi oblovina ali je još uvijek ne asfaltiran a koristi ga desetak sela.Sve rupa do rupe a između rupa.
Povezane vijesti
Sokolac: Na humanitarnoj predstavi za ekskurzije prikupljeno 750 KM Sokolac: Na humanitarnoj predstavi za ekskurzije prikupljeno 750 KM
Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica
Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    11h 19m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    12h 34m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    18h 25m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    16h 52m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    18h 44m
    0