Почели 53. Дани мимозе у Херцег Новом (ФОТО)

19.02.2022. 12:44
0
ИЗВОР: sputniknews.com

Светковина жутом цвијету у част и званично је почела у Херцег Новом, свечаним отварањем 53. Празника мимозе на Тргу Николе Ђурковића.

Претходно је улицама града прошла поворка Градске музике Херцег Нови, Мјесне музике Ђеновић, мажоретки, тромбоњера.

Празник мимозе одржао је континуитет, сачувао аутентичност и везе које трају већ пет деценија, поручио је на отварању Празника предсједник Општине Стеван Катић и подсјетио "како смо лани садили мимозу, да бисмо је овог фебруара поново брали, славећи пријатељство, љубав и љепоту".

Новљане и госте очекује више од 40 програма који ће трајати до половине марта, а Катић је увјерен да ће се међу њима наћи нешто занимљиво за свачији укус.

Слика

Фото: Општина Херцег Нови

- Видјећемо се на Фешти, а потом на маскенбалима и концертима, културним и спортским програмима, на Пицигину, Трци карића, дружићемо се са гостима из словеначког Новог Места, руског Санкт Петербурга, Београда и турског града Једрене – поручио је он, уз захвалност свима који су учествовали у припреми Празника и који ће бринути о његовој успјешној реализацији, бројним спонзорима, партнерима и медијским покровитељима.

Предсједник Општине упутио је ријечи захвалности и бројним гостима из региона, који деценијама остају вјерни Херцег Новом и фестивалу у част жутог цвијета.

Слика

Фото: Општина Херцег Нови

- Пред нама је мјесец дана забаве, плеса, дружења са пријатељима који долазе из региона и Европе. Херцег Нови ће током 53. Празника мимозе бити центар добре енергије - казао је предсједник Катић.

Концерт је синоћ одржала Неда Украден.

Велика фешта од мимозе, рибе и вина биће одржана данас дуж новске ривијере, поворка креће из Кумбора, а централна свечаност је на платоу испред МЗ Баошићи.

Коментари 0
Повезане вијести
Спријечено кријумчарење цигарета вриједних 850.000 евра Спријечено кријумчарење цигарета вриједних 850.000 евра
Љекари због смрти бебе поново пред судом Љекари због смрти бебе поново пред судом
„Шкаљарац" убијен у Будви „Шкаљарац" убијен у Будви
Најчитаније
 • Макарије Тодоровић најмлађи на “Конференцији беба” у Палама
  22h 9m
  0
 • Видовданско чудо у Српској
  9h 21m
  0
 • Мушкарца усмртио трактор приликом превоза дрвета
  10h 19m
  0
 • Књига жалости поводом погибије младог Ђорђа Тојчића
  8h 21m
  0
 • Подигнута оптужница због напада на полицију
  7h 7m
  0