Почели "Преображењски дани 2022" у Рогатици

12.08.2022. 19:53
0
ИЗВОР: srna.rs

Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић отворио је "Преображењске дане 2022", осмодневну манифестацију организовану поводом крсне славе и Дана општине Рогатица - Преображења Господњег, те уручио награде за најљепше фотографије пристигле на раније расписани конкурс општинске Туристичке организације.

Директор локалне Туристичке организације Предраг Ујић рекао је Срни да је данас на изложби фотографија прва награда за најљепшу уручена Сари Нинковић, друга Глорији Глуховић, а трећа Миљану Гладанцу, док је гласовима публике преко "Фејсбук" странице награда припала Игору Чолићу.

Ујић је додао да су се на конкурс пријавила 23 учесника са 169 фотографија, те да ће 30 одабраних бити изложено у просторијама Туристичке организације општине Рогатица за вријеме "Преображењских дана".

- На конкурсу Туристичке организације општине Рогатица комисија је за најљепше двориште прву награду додјелила Дијани Митрић Масал, другу Биљани Нинковић и трећу Наташи Којић, а награда публике по избору `Фејсбук` гласача припала је Бранкици Перишић - навео је Ујић.

Најљепши балкон у Рогатици овог љета према оцјени стручне комисије има Мирослава Мијатовић, друго мјесто припало је Тањи Ђокић и треће Госпави Ђерић.

Истим поводом у Рогатици се вечарас игра Меморијални шаховски турнир "Ратомир Рато Бркић" у организацији Шаховског клуба "Горски Термаг" и Турнир у уличном баскету за кадете и јуниоре.

Обиљежавање Преображења наставља се у наредних седам дана спортским садржајима, турниром фудбалских нада, уличним баскетом и тениским турниром на теренима Спортско-рекреативног центра у Рогатици, те бициклистичком трком, најављено је из Организационог одбора.

Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић рекао је Срни да ће предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић бити уручено највеће општинско признање -Повеља општине за допринос развоју ове локалне заједнице.

Он је додао да ће на свечаној сједници Скупштине општине Рогатица Захвалница за заслуге у борби против вируса корона бити уручена Дому здравља "Др Зоран Митровић".

На Преображење, 19. августа, како се наводи, Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом служиће Свету архијерејску литругију у Цркви Свете Тројице у Рогатици.

Коментари 0
Повезане вијести
Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић
Прекид електричне енергије у Источном Новом Сарајеву, Рогатици и Фочи Прекид електричне енергије у Источном Новом Сарајеву, Рогатици и Фочи
Најчитаније
  • Илиџанци – највеће жртве и најбољи борци Републике Српске (ФОТО)
    13h 28m
    3
  • Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић
    14h 0m
    0
  • Полицајац убоден ножем!
    9h 11m
    0
  • Ђоковић са кацигом изашао међу навијаче (ВИДЕО)
    14h 9m
    0
  • Одржан васкршњи концерт и промовисана књига о цркви у Пофалићима (ФОТО)
    17h 16m
    0