Почели протести здравствених радника у Кантону Сарајево

19.12.2019. 14:37
0
ИЗВОР: avaz.ba

Чланови Синдиката радника у здравству Кантона Сарајево (КС), због непотписивања новог гранског колективног уговора, данас су се поново окупили испред зграде Владе КС на протестима.

Како појашњавају учесници протеста, желе на миран и достојанствен начин јавно указати на незадовољство односом Владе КС према области здравства у цјелини, а посебно према радницима у овом сектору.

Едо Селимић, предсједник Синдиката радника у здравству, рекао је да су поново испред Владе КС да би показали да су, како каже, живи и здрави.

– Дубоко смо разочарани односом Владе према нама. Логично је да смо сви исти пред Владом, пред судом, па ми нисмо били сви једнаки. Свједоци сте да су фаворизирали Синдикат доктора медицине и науке у поређењу са нама. Нас су дискриминирали. Желимо да знају да овдје нема никаквог политичког окупљања. Чињеница да четири мјесеца немамо ниједну тужбу говори о томе колико смо људи иако смо толико дуго у штрајку – рекао је Селимић.

Огорчени здравствени радници поручили су јасним порукама шта траже од Владе, међутим, многи од њих су узвикивали: “Напоље, бандо!”.

Коментари 0
Повезане вијести
Како је страдао митрополит Петар Зимоњић Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    9h 13m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    9h 20m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    6h 2m
    0
  • Код Трнова ухапшено лице због криволова
    9h 29m
    0
  • Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
    6h 45m
    0