Почело обиљежавање Недјеље солидарности - „По један медо за свако чедо“

15.12.2023. 12:14
0
ИЗВОР: katera.news

Црвени крст Републике Српске обиљеважа Недјељу солидарности до 21. децембра, под мотом „Свуда и за све“, једном великом новогодишњом хуманитарном акцијом.

Хуманитарна акцију под називом „По један медо за свако чедо“ реализоваће се у периоду  до 7. јануара 2024. године, а за циљ има да анимира и укључи што више институција, организација, установа, локалних заједница, удружења, спортских колектива, културних и просвјених установа и појединаца да покажу солидарност и помогну онима који нашу помоћ требају.

- Све прикупљене плишане играчке и слаткиши биће подијељени према организацијама Црвеног крста из градова и општина из којих се укључе институције и појединци да донирају наведене артикле. Децембар и јануар су мјесеци даривања, среће, заједништва, солидарности и слоге, те смо одлучили да ова хуманитарна акција траје од почетка Недјеље солидарности до највећег хришћанског празника Божића, када ће подјела плишаних играчака бити уручена крајњим корисницима – поручили су из Црвеног крста Републике Српске.

Из ове организације позивају све запослене у јавном и приватном сектору, као и саме појединце, спортисте, спортске и културне раднике да се одазову акцији и у свом граду или општини, прикупе што више плишаних играчака и однесу у локалну организацију Црвеног крста.

- Ваше мало некоме значи много! Ово је само тренутак пажње, зато не оклијевајмо да неком дјетету не нацртамо осмијех на лицу, јер сада је вријеме даривања – поручили су.

Коментари 0
Повезане вијести
Црвени крст Републике Српске: Усвајање Нацрта закона о положају и овлаштењима - најљепша честитка Црвени крст Републике Српске: Усвајање Нацрта закона о положају и овлаштењима - најљепша ч...
Сутра сједница Скупштине Црвеног крста Републике Српске и додјела признања истакнутим појединцима Сутра сједница Скупштине Црвеног крста Републике Српске и додјела признања истакнутим поје...
Нађа Рудакијевић, ученица ОШ „Петар Петровић Његош“, награђена на ликовном конкурсу Црвеног крста Нађа Рудакијевић, ученица ОШ „Петар Петровић Његош“, награђена на ликовном конкурсу Црвено...
Најчитаније
 • Слана бајадера
  11h 59m
  0
 • Злочин у Варварину
  11h 34m
  1
 • Учествујте у Катерином ФОТО-КОНКУРСУ и освојите вриједне награде!
  6h 33m
  2
 • Бојан Гуњак и Драгослав Пантић крећу на хуманитарни поход за Магдалену и Хелену
  4h 50m
  0
 • Око 15 пацијената обољелих од мултипле склерозе Сарајевско-романијске регије на терапији
  4h 36m
  1