Почело потписивање петиције против отварања рудника литијума

15.02.2024. 19:00
0
ИЗВОР: srna.rs

У Лопарама је одржан народни скуп на којем је почело потписивање петиције која ће бити упућена Народној скупштини Републике Српске за доношење декларације о противљењу отварању рудника литијума и других елемената на дијелу планине Мајевице који припада овој општини.

Начелник општине Лопаре Радо Савић рекао је у обраћању да се противи отварању рудника, те да је локална управа позвала становништво да и они то јасно кажу свима.

- У складу са законима Републике Српске покренута је грађанска иницијатива која ће бити прослијеђена у Народну скупштину како би била усвојена предложена декларација о противљењу отварању рудника на Мајевици - навео је Савић.

Делегат из реда српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Желимир Нешковић рекао је новинарима, осврћући се на Закон о геолошким истраживањима, да се при доношењу законских рјешња морају уважавати интереси и мишљења локалних заједница.

Коментари 0
Повезане вијести
Стотине грађана у реду за петицију за смјену нелегалних власти Стотине грађана у реду за петицију за смјену нелегалних власти
Македонци траже смртну казну за убиство дјевојчице Македонци траже смртну казну за убиство дјевојчице
Позовимо 1401: Цвјетко је донирао бубрег жени коју није познавао, а сада треба нашу помоћ Позовимо 1401: Цвјетко је донирао бубрег жени коју није познавао, а сада треба нашу помоћ
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    8h 33m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    7h 17m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    23h 30m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    19h 44m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    2h 2m
    0