Почиње 27. Фестивал малих сцена и монодраме

01.11.2022. 09:22
0
ИЗВОР: katera.news

Међународни фестивал малих сцена и монодраме Источно Сарајево почиње вечерас у Културном центру Источно Ново Сарајево.

У такмичарском програму овогодишњег фестивала, који траје до 5. новембра, биће одиграно пет позоришних представа и четири монодраме, а публици у Источном Сарајеву представиће се глумци из Бугарске, Сјеверне Македоније, Хрватске и Републике Српске.

Фестивал у 20.00 часова отвара "Звездара театар" из Београда представом "Спортско срце" у којој игра Милутин Мима Караџић.

Сутра, 2. новембра, у 18.00 часова наступиће Културна сцена "Мале ствари" из Требиња представом "Јефимија - Јелена Мрњавчевић", а у 20.00 часова Народно позориште Ужице представом "Д пиг" по тексту Бранислава Нушића у којој играју Бранислав Љубичић, Вања Ковачевић, Дејан Максимовић, Дивна Марић и Јанко Радишић.

На програму у четвртак, 3. новембра, у 18.00 часова је Ауторски пројекат Хрватска, Мирослав Крлежа "Крлежина салома" у којој игра Селма Мехић, а у 20.00 часова наступа Градско позориште Јазавац представом "Пиџама за шесторо", у којој играју Драгана Марић, Ања Илић, Сњежана Мишић, Велимир Бланић, Жељко Еркић и Златан Видовић.

У петак, 4. новембра, у 18.00 часова наступа Позориште "Суза и смех" из Бугарске са монодрамом "Агнес, Вилова жена", у којој игра Ана Петрова и у 20.00 часова Народно позориште Републике Српске представом "Изгубљени у Бруклину", а играју Жељко Еркић и Владимир Ђорђевић.

Посљедњег дана фестивала, у суботу, 5. новембра, у 18.00 часова представиће се "Авангарт" из Скопља, ријеч је о ауторском пројекту "Крик", а игра Енџи Николоска, док у 20.00 часова наступа Херцегновско позориште "Херцег фест" представом "Успомене Саре Бернар" у којој играју Татјана Бошковић и Дејан Ђоновић.

Коментари 0
Повезане вијести
Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО) Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
У суботу привремена обустава саобраћаја у Источном Новом Сарајеву У суботу привремена обустава саобраћаја у Источном Новом Сарајеву
У суботу трка за основце у Источном Новом Сарајеву, пријаве у току У суботу трка за основце у Источном Новом Сарајеву, пријаве у току
Најчитаније
  • Наточио гориво на пумпи и побјегао
    14h 51m
    1
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    16h 42m
    0
  • Живот га није мазио: Братић постао инжењер електротехнике са 23 године
    16h 29m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    7h 55m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    10h 37m
    0